Ганчев: Плащаме 1,5 млн. лева годишно за руини


Ганчев: Плащаме 1,5 млн. лева годишно за руини
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3311 0

Благодетелят на ЦСКА Гриша Ганчев разкри повече за работата по базата в Панчарево. Той възнегодува от наема, който държавата му взима за стадион "Българска армия" и изяви надежда двете страни да се разберат за "публично-частно партньорство".

"Инвестицията ни в Панчарево е за 4 милиона и е до никъде. Трябват ни още няколко терена, да си направим общежитието за децата, строи се и фитнес център. Терените са малко, само 3 сме построили. Това на първо място, за да почнем да си вадим кадри, а сега нямаме условия. Аз съм привърженик на това да играят повече българи", сподели бизнесменът в предаването "Код Спорт".

ЯСНИ СА ЦЕНИТЕ ЗА НАЕМА НА "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" И БАЗАТА В ПАНЧАРЕВ

ЯСНИ СА ЦЕНИТЕ ЗА НАЕМА НА "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" И БАЗАТА В ПАНЧАРЕВО

"За стадиона пак трябва да говорим с Държавата. Плащаме 96 000 лева наем на месец за руини. Отделно годишно даваме 250 000 лева данък сгради, такса смет за ползвател. Това е милион и половина на година, колкото някои клубове у нас нямат бюджет. Поне министър на спорта има сериозен човек и дано се споразумеем, едно публично-частно партньорство да постигнем", добави той.

Според Ганчев приходите от билети са около половин милион лева годишно и не стигат за нищо. "Какво да направим с тях, освен да купим на Десподов 2-3 чифта нови обувки?", иронизира той.

"Хубавото е, че клубът няма никакви борчове, всичко се изплаща на секундата, а от тая година почна да има и големи приходи. Знаете трансферите за много пари на Каранга и Антон Недялков. Нелошото представяне в Лига Европа също ни донесе приход от 1,5 млн. лева", добави Ганчев.

Бившият собственик на Литекс коментира и президента на БФС Борислав Михайлов. "Лошото е за него, нито го обичам, нито го мразя. Ще дойде ден и ще си тръгне от БФС и ще го питат "ти какво направи за футбола?". В началото искаше да върши работа и хубавите идеи ги възприемаше", сподели той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички