Феновете на ЦСКА искат емблемата да се плати


Феновете на ЦСКА искат емблемата да се плати
Снимка: БГНЕС

1239 0

Предстоят решаващи дни относно активите и емблемата на фалиралия ЦСКА. Синдикът на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД Дора Милева запазва пълно мълчание. През последните няколко дни различни медии направиха многократни опити да се свържат с нея по телефона, но тя така и не отговоря на позвъняванията.

Милева изобщо не е правила изявления около ситуацията с активите на дружеството. Все пак синдикът вероятно е имал контакт с лицата, свързани с търга, пише "Тема спорт". Явно обаче Милева е решила да не коментира темата пред медиите. От ЦСКА също не са взели отношение.

На този етап никой не е обявил официално в публичното пространство докога е срокът за плащането на активите на ПФК ЦСКА АД. Процедурата сочи, че след окончателното одобрение на разпределението на предложената сума започва да тече 7-дневен срок, в който парите трябва да се преведат. Ясно е обаче, че казусът е на финалната си права. Очаква се още през тази седмица възелът да бъде окончателно разплетен, тъй като според последните информации срокът за плащането на емблемата приключва в края на работната седмица. Победител в търга за активите стана дружеството "Ред Енимълс" с представител тартора на агитката Иван Велчев-Кюстендилеца.

Офертата бе на стойност 8 милиона лева. Именно това дружество трябва да преведе сумата по специална сметка, след което ще влезе във владение както на емблемата на ЦСКА с трите звезди, така и на всички останали активи на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. "Ред Енимълс" спечели търга, който бе проведен в Кърджали на 30 май 2017 г. Последва обаче дълга юридическа процедура, която приключва едва сега.

Синдикът на дружеството Дора Милев изготви сметка за разпределението на 8-те милиона лева, която бе обжалвана от редица страни и това проточи казуса. Раздвижване настъпи едва миналия четвъртък, когато Върховният касационен съд отхвърли последната жалба срещу разпределението на синдика. Оттогава тече и срокът за плащане на активите на ПФК ЦСКА АД.

Синдик Милева: Кредиторите да ми свалят шапка до земята за тези 8 милиона

В търга през май 2017 г. имаше още трима участници освен "Ред Енимълс". Фирмата "Еко Депозит Сълюшънс" предложи 3 061 000 лв, Никола Газдов - 2 588 000 лв., а "Интегрис Лаб" - 2 107 000 лева. След като "Ред Енимълс" спечели наддаването, "Еко Депозит Сълюшънс" и Никола Газдов оттеглиха своите задатъци в размер на 165 000 лева, с което на практика се отказаха. "Интегрис Лаб" обаче остана "в играта". Така, ако по някаква причина "Ред Енимълс" не плати предложените 8 милиона лева, то срок за плащане ще получи "Интегрис Лаб". Ако и тази фирма не извади предложените 2,1 млн. лв., ще се пристъпи към провеждане на нов търг.

Междувременно в една от социалните мрежи стартира анкета относно плащането на парите за емблемата на ЦСКА и активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Тя бе стартирана в страницата на фен клуб "Северъ" в 22:00 часа в неделя. Въпросът бе свързан с това, дали трябва да се платят парите за активите на ПФК ЦСКА АД. До края на работния ден вчера участие бяха взели над 1400 души. От тях 93%, или повече от 1300, от гласувалите бяха отговорили с "Да". Малко под 100 човека - или 7%, бяха гласували с "Не". Това съотношение показва и генерално настроенията сред привържениците на ЦСКА около казуса с емблемата. Притежание на ПФК ЦСКА АД в момента са три лога, включително традиционното през последните години с трите звезди, символизиращи 31 титли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички