Ето това е ЦСКА!


Ето това е ЦСКА!

4425 0

В един шопски виц Нане уловил златната рибка, която предложила да му изпълни три желания. Първото желание било „На съседа Вуте да му умрат кравите!”. Второто гласяло: „И на другио съсед Пуне Кльоцин да му умрат кравите!”. Третия път Нане казал: „И моите крави да пукнат”. „Е, защо?”, попитала златната рибка. „Ами да ги вида теа двамата откъде ще вземат мляко…”, разяснил Нане.

Същото в момента става и в ЦСКА. Там всеки се бори да умрат кравите на другия. Футболистите нападат Александър Томов за пари. Ветерани и легенди нападат Стойчо Младенов за комисиони. Сегашните шефове скачат срещу предишните. Предишните на свой ред рипат по сегашните. Змии съскат, плюнки хвърчат, олелия се вдига.

Всеки си е прав по своему. Томов е прав да казва, че преди година и половина само той имаше смелостта да си сложи главата в торбата и да поеме ЦСКА. И това при положение, че последния път го бяха изгонили с камъни от „Българска армия”.

Ако някой е мислил, че ще извади пари от джоба си, дълбоко се е лъгал. Като стане въпрос за вадене, Томов все едно има змия в джоба си и е рисковано да бърка там. Виж, ако има да взима, това вече е друга работа. Но, дотук криво-ляво се оправя. ЦСКА не само го има, ами и води в класирането. Вярно е, че дължи тук-там едни десет милиона, че и повече. На днешно време обаче кой не дължи пари? Друг е въпросът, че като се заговори за финансите в ЦСКА, Томов често послъгва. Такъв си е човекът, с всичките му предимства и недостатъци. Затова или го носят на ръце, или го целят с камъни. Както стана преди 7 години, и както може да стане и сега.

Стойчо Младенов и той така – не може да се каже от добрите ли е, от лошите ли е. Днес Стойчо е знамето на ЦСКА! Повел е отбора към титлата. Натрупа шест поредни победи срещу „Левски”. Не че „сините” не ги бие всеки срещнат, но като стане въпрос за ЦСКА, там работата е на живот и смърт. Само че на Младенов всичко живо се е вторачило в заплатата – неговата и на сина му, в трансферите му (особено на чужденци) и в това, че нещо не харесва младите български футболисти. Ама хич не ги харесва. За Стойчо много хора казват и това, че чопва пари от комисиони. И то сериозни пари. Издънят ли го чужденците, гърми и той. Дори и да вземе титлата, публиката ще му вдигне летвата до ниво влизане в групите на един от двата турнира Шампионска лига и Лига Европа. А това на Младенов му е слабото място. Става за „А” група, но поне досега не е показал, че като треньор може да бъде успешен и в Европа. Четири пъти не успя, сега ще му е пета проба.

Четем навсякъде – футболистите на ЦСКА вият за пари. Дразнещо е, но е нормално. Футболистът е такова животно, че един лев да има да взима, ще те гони до гроб. А за пет хиляди евро даже ще целуне тъща си. И това Томов го знае най-добре.

Най-тъпо е обаче, че Томов и компания непрекъснато си търсят оправдания. Първо – никой не им ги иска. Второ – стават смешни. И трето – в ЦСКА оправдания не важат. Кой ли не им беше виновен? То не бяха Димитър Борисов и Иво Иванов, то не бяха мениджъри и агенти, то не бяха вражески адвокати. А истината е една – тарикат мъж не писка. Като си поел ЦСКА с активите и всичките му дългове, нямаш право да се оплакваш след това. Всичко живо ги съдело и осъждало? Е, то затова всъщност е правосъдието, да прецени кой е крив и кой прав. Нали правосъдието прецени, че деветте години затвор на Томов за „Кремиковци” трябва да бъдат анулирани и делото да се гледа отново? Тогава съдиите бяха прави, а сега са криви. На Томов ако не му харесват решенията, че има да плаща, да вземе да си смени адвоката.

Както и да е, най-важното е, че ЦСКА го има, и то донякъде в автентичния му вид от времената след 10 ноември – с претенциозната публика, с вечно недоволните ветерани, с комисионерите, със скандалите… Иначе нямаше да е ЦСКА, а някакъв стерилен продукт, маскиран зад четирите букви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички