Ел Маестро: Исках да бъда Меси, но не бях добър футболист


Ел Маестро: Исках да бъда Меси, но не бях добър футболист
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2312 0

Новоназначеният треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро обясни с шеговит тон защо на практика почти не е играл футбол, преди да стане мениджър и треньор. Българският клуб бе съблазнен да го назначи заради историческата първа титла, която спечели със Спартак (Търнава) още в първата си година начело на тима.

"Исках да бъда Меси, но не ми дадоха. Истината е, че не бях достатъчно добър, като 90% от децата", сподели той в предаването "Код: Спорт".

Сръбският треньор говори и за очакванията си за резултатите на отбора в Лига Европа и Първа лига под негово ръководство. "Заради коефициента си играем 4 предварителни кръга в Лига Европа и ако погледнем какви са евентуалните ни съперници... Във втори кръг можем да срещнем Лайпциг, а срещу тях е утопия да спечелим. Финансово Лига Европа ще е по-важна за клуба, но ще се борим и в първенството", коментира Ел Маестро.

Относно треньорите на съперниците си за титлата - Лудогорец и Левски, треньорът заяви: "Аутори има повече отбори, отколкото аз - мачове като треньор. Двамата с Делио Роси са по-големи имена и треньори от мен", призна той.

Роденият като Нестор Йевтич специалист разкри, че сега съжалява за смяната на името си. "Това беше тийнейджърска грешка, сега не бих постъпил така", посочи сърбинът.

Нестор Ел Маестро каза още, че ще живее в София, не във Виена, където е живял през голяма част от престоя си в Спартак (Търнава). Призна, че не е знаел почти нищо за ЦСКА преди офертата и че не смята да напуска след първата година, ако успее да спечели титлата. "Имам договор за 3 години, освен това тук мога да израствам и София има много плюсове", поясни треньорът на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички