Експериментален ЦСКА в още 2 мача, "червеният" лазарет е пълен


Експериментален ЦСКА в още 2 мача, "червеният" лазарет е пълен
Снимка: БГНЕС

1485 0

Ситуацията с кадровите проблеми в ЦСКА стана още по-тежка след дербито с Левски за Купата на страната. "Червените" понесоха удар не само заради загубите от преките съперници Лудогорец и Левски, но срещу "сините" загубиха и крилото Едвин Джеси, пише "Тема Спорт".

Ситуацията с контузените играчи е доста усложнена, и то в ключов момент от сезона. Освен ганаеца, който ще пропусне мача с Верея утре, с травми са също Десподов, Барт и Китанов. А отборът има проблеми и с натрупани картони.

Най-близо до завръщане на терена е Кирил Десподов, който обаче все още има болки в глезена и вчера пак не тренира на пълни обороти. Надеждите са крилото да е на линия за двубоя с Левски за първенство на 18 април, но шансовете да стартира в този мач засега не са високи.

При неговото отсъствие, както и това на Джеси, титуляр по десния фланг на атаката срещу Верея утре се очертава да е Манолев, а Дюлгеров вероятно ще действа зад него като бек. Същата конфигурация е възможна и срещу Левски на 18 април за първенството, ако Десподов не е на линия дотогава.

Що се отнася до състоянието на Джеси, той ще отсъства минимум две седмици. Най-оптимистичните прогнози са да е на линия за реванша с Левски на 25-и, но едва ли ще е готов да започне като титуляр още в този мач.

При Барт ситуацията също не е оптимистична. Французинът е получил частично разкъсване на мускул и, подобно на Джеси, в най-добрия случай ще е на линия за дербито на 25 април. Защитникът се е контузил на тренировката преди двубоя с Левски. Както е известно, Китанов пък е аут поне до края на месеца заради травма в лакътя.

Така ЦСКА е доста ограничен откъм опции в центъра на защитата и по десния фланг на атаката. Резервни бранители в отсъствието на Барт ще са 17-годишните Валентин Антов и Никола Борисов, които бяха на пейката и срещу Левски в сряда. Манолев ще се върне като крило заради травмите на Десподов и Джеси. А 19-годишният Слави Петров е алтернатива на Черниаускас на вратата

ЦСКА посреща Верея утре от 17:30 часа в опит да си възвърне поне малко от самочувствието след двете поредни загуби. На линия отново е левият бек Джеферсон, а Каранга е наказан и за тази среща, но ще играе срещу Левски на 18-и. С картони висят двама играчи - Малинов, който има 12 и при нов ще изгори за 3 мача, както и Стойчо Атанасов, който е с 4 и при още един гори за един двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички