Джеки: Ако не са журналистите, никой няма да забележи ЦСКА-Левски


Джеки: Ако не са журналистите, никой няма да забележи ЦСКА-Левски

2442 0

Бившият нападател на ЦСКА Георги Димитров - Джеки коментира ситуацията в българския футбол и предстоящите срещи между "сини" и "червени". Според него интереса към подобни срещи драстично е намалял. 

"Ако не сте вие журналистите, никой няма да го забележи. Особено последния път, когато играха в локвите. Говорят за тактика, Делио Роси бил добър, Стамен Белчев… Ами, аз ако бях треньор, щях да натисна Левски или ЦСКА и да играя в тяхната половина, а те не могат да изнесат топката. И двата отбора се бяха прибрали и чакаха на контраатака. Добре, че се случи статичното положение. Така че, да не вярват много на тези тактики!", заяви той в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. 

"Не вярвам, че телевизията или нещо друго пречи. Хората са по-свободни и имат възможност да ходят навън да наблюдават футболни срещи. Постоянно слушам – този в Нюкасъл, онзи в Ливърпул, трети в Барселона. На хората им е интересно, защото не са ходили. Може би още десетина години ще го правят, защото не са имали тази възможност. А и тук няма какво да гледат. На мачовете с Холандия и Франция имаше доста хора. Навремето след срещата с Франция, на която ги бихме с 2:0, няколко години след това шефът на футболния съюз Иван Шпатов, лека му пръст и Христо Христов, министър на външната търговия казаха с колко се е вдигнал взаимнообмена между България и Франция само от една победа. Не съм политик, нито икономист, но един французин ми каза как влияят резултатите на отбора върху хората. Преди хората казваха, че като победи ЦСКА, Левски или националният отбор хората отиват с радост на работа в завода. Може да изглежда смешно, но мисля, че е вярно", допълни още той. 

Джеки изрази и своето мнение за звездата на ЦСКА - Фернандо Каранга и защо играта на тима зависи толкова от него. "Не виждам да е толкова голям футболист, че да е зависим ЦСКА от него. Ако беше зависим, досега да бяха на първо място. Просто има прекалено много чужденци, карат на мускули. Това не е футболът, който играеше ЦСКА в средата на терена. Но този проблем е и за останалите ни клубове и за националния отбор. Ние нямаме футболисти в средата на терена. Играем с външни, а трябва да си германец или англичанин и да тичаш много. Нашите не могат да тичат, в средата на терена нямаме футболисти, а всичко започва оттам."

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички