Докога ще гледаме отбор с тире и без емблема?


Докога ще гледаме отбор с тире и без емблема?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3412 0

По време на двубоя между Лудогорец и ЦСКА всички забелязаха, че името на "червените" е изписано ЦСКА - София, но върви без емблема. За по-запознатите и по-често ходещи на мачове фенове това не е изненада, но масовият футболен запалянко сериозно се учуди от действието на домакините.

На светлинното табло в Разград не видяхме емблема на ЦСКА, като голяма част от феновете се разбунтуваха, но без основателно право. Истината е, че единственият отбор, който нарушава регулациите, е 31-кратният шампион на България.

По време на домакинските мачове може да се види емблемата с трите звезди, която е автентична за ЦСКА. В момента обаче тя е притежание на НАП и нито едно друго юридическо лице не може да я използва.

Пред "7 дни спорт" високопоставено лице от БФС е обяснило, че от Централата нямат право да използват емблемата и затова нито един отбор в домакинските си мачове не я поставя. Няма я и на официалния сайт на Първа професионална лига.

"Когато направихме официалния сайт на Първа лига, сложихме надписа "ЦСКА-София" единствено с цел срещу името на отбора да има емблема. Никой не е търсил умишлена провокация, ние сме длъжни да спазваме законите на България. Можем да сложим емблемата на ЦСКА едва когато тя се продаде на търг, който НАП трябва да организира. Ако на този търг емблемата се откупи от ЦСКА-София, то ние ще я сложим веднага и на официалния сайт на БФС, и на този на Първа професионална лига. Просто такива са законите", обясниха от футболния съюз.

При официалния фалит на доскорошното дружесто ПФК ЦСКА АД синдикът Дора Милева обяви, че до Нова година НАП трябва да е организирала търг за емблемата на ЦСКА. Засега такъв няма, а трите търга, проведени в първите 4 месеца на година, не се проведоха заради липса на желаещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички