Дисципът не наказа само Литекс от полуфиналистите за Купата


Дисципът не наказа само Литекс от полуфиналистите за Купата

821 0

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи парични санкции на три от четирите полуфиналисти за Купата на България – Берое, ЦСКА и Монтана.

Причина за наказанията бяха ексцесиите по трибуните по време на вчерашните сблъсъци от надпреварата Берое – ЦСКА в Стара Загора и Монтана – Литекс в Монтана.

Ето и решенията на ДК:

"За хвърлени предмети, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.А, предложение 1 ДК наказва ПФК "Монтана" гр. Монтана с имуществена санкция в размер на 500 лева.

За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва ПФК "Берое" гр. Стара Загора с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За възпламенени бомбички на пистата, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.В – ДК наказва ПФК "Берое" гр. Стара Загора с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети с последствие, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.Б, предложение 1 ДК наказва ПФК "Берое" гр. Стара Загора с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК задължава ПФК „Берое” Стара Загора да заплати нанесените щети от публиката и върху захранващ кабел използван за излъчване на футболната среща на основание чл.38, ал.2

За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 75 лева.

За възпламенени бомбички на пистата, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.В – ДК наказва ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 250 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.А, предложение 2 ДК наказва ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 250 лева.

ДК задължава ПФК „ЦСКА” София да възстанови щетите на стадион „Берое” гр. Стара Загора съгласно чл.38, ал.1.”

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички