Димитър Пенев на 70 е по-култов от всякога (ВИДЕО)


Димитър Пенев на 70 е по-култов от всякога (ВИДЕО)

2701 0

Най-добрият треньор за всички времена в българския футбол Димитър Пенев вчера отпразнува своя 70-годишен юбилей. По този повод той даде обширно интервю, в което коментира откровено и в типичен стил събитията в родната футболна действителност.

"Най-важното за мен беше, че доста внимание се обърна по повод на моя юбилей. Това го приемам, тъй като от малките години до ден днешен съм във футбола. Имам доста интересни моменти и в живота, и в професията, и извън професията. Много хора ми нямат новия телефон, но не се учудвам, че са го намерили, а и чрез приятели дадох някакви отговори. Не някакви, а истински отговори. По-малко от 200-300 разговора не съм провел", сподели Пенев по повод честитките, които валят към него за юбилея. За рождения си ден пък Пената си пожела ново пра-внуче, на което да се радва.

"Дано и последната внучка да изкара някое мъжко да говорим до края на моя живот за футбол. Дано излезе едно момче. Това говорихме в семейството. Иначе снощи до късно и отговорни господа, и приятели, ме зарадваха. В сряда искам да направя един коктейл, за да видя дали моето житие се припокрива, или са ме забравили. Смятам, че не са ме забравили - и индивидуално, и комплексно", каза още Пенев, а разговорът премина в чисто футболна тематика. 

"Като треньор ангажиментите са по-големи, отколкото като играч. Като футболист, успешна ли е играта, празнуваме. Като треньор - трябва да има анализи, отчети пред ръководство, пред самия себе си, разговори с приятели. Иначе свършва мача и пей сърце. На следващия ден идваш на тренировка и минаваш през центъра на президента, центъра на феновете, на УС и там вече ти водят точките за пенсиониране или живота в същата посока", поясни легендарният футболист и треньор на ЦСКА. Той изрази отношение и по връщането му към треньорската професия и младите специалисти в България.

"Дали мога да съм треньор?! И да, и не. Нямам каскет и ботуши, мога да ходя. Относно младите треньори, те трябва да бъдат по-организирани. Да работят във футбала, а не да участват във фирма и фирмата като не им даде пари, да ходят намръщени и с наведени глави, да подминават младите футболисти. Как няма да го правят, след като са ухапани от друго. Усмихни се, за да се усмихнат и младите".

Той имаше коментар и по изваждането на ЦСКА и Локомотив (София) от елита на българския футбол.

"Локомотив е ЖП европейски шампион, за ЦСКА - да не говорим, цял свят го познава. Изведнъж тръгват за Сливница. На какъв терен ще играят? А феновете като минат, тези с животните ще трябва да се крият по една седмица. Но сега ще видим каква е обичта от страна на футболистите към клуба. Няма да има големи премии. Конкретно за мача с Плевен, не ми направиха добро впечатление. Губим от Плевен. Гледахме мача на феновете, а не този на терена", сподели Стратега.

Ето и пълното интервю във видеото на Канал 3:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички