Димитър Пенев: Ако стана аз помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко


Димитър Пенев: Ако стана аз помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко
Снимка: БГНЕС

1539 0

Легендата на ЦСКА Димитър Пенев коментира новото си амплоа като консултант на новия наставник на "червените" Добри Митов. Както винаги, Пенев успя да разведри обстановката, като заяви, че ако стане помощник, то трябва да стане и такъв на "бате Бойко".

"Трябва да знаете, треньорската професия е много дълга и много сериозна. Младите треньори, такава е съдбата на треньорите. Аз съм почетен президент знаете, винаги съм помагал, и треньор, и в ръководството съм бил, и няма да оставя и сега да помагам. Виждате, че днес съм тук, няма да играя, но ще съм от значение полезно, което да дадем оценка на нашите състезатели, няма да се бъркаме на новия треньор, но когато говорим помежду си, говорим за името на ЦСКА и успеха на ЦСКА", коментира легендарния треньор.

"Ако стана аз помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко, и на президента, и на премиера. Всичко това е свързано с успеха на дадения клуб, знаете ЦСКА е голям клуб от много години, тези последните една-две години нещата се сбъдват, от страна на ръководството всичко е нормално, има такива моменти, когато и големите треньори напускат", добави Пенев.

"Треньорската професия е такава, за 24 часа нещата може да се променят, причините се знаят, ръководство - треньор. Десетки години съм помагал и работил, с нещо съм помагал и сега няма да се откажа да помагам на ЦСКА, това е един голям клуб. Влязъл съм в ЦСКА на 17 години и съм бил титуляр в такъв голям състав. Мога да помагам с футболната ми история, и при мен имаше смяна два-три пъти, и в националния отбор, когато чакаша да свърши Европейското първенство и след 3 дни се случи".

Относно назначението на Добри Митов за временен наставник: "Митов беше помощник на Любо Пенев, бил е мой състезател, ако пита винаги ще му помогна, тук няма помощ, изпълнителите трябва да се събудят, всеки един играч трябва да си промени мисленето до края на мачовете, винаги има тези промени, не е нещо ново, българският футбол на този етап е така. Аз отговарям на по-обширни въпроси, тези мачове които остават до края на първенството, жалко, че пропиляхме Купата, където изцяло е вина на самите футболисти в отделни минути при резултат 2:2, това е грешка на самите футболисти. Знаеме го, Любослав Пенев е бил треньор и на други места, но тук идва напрежението, че изпускаме два мача, които не само треньорите, но и ръководството, но и футболистите трябва да ги вземат тези мачове, които са възможни, във всеки един мач има изненади, и в Англия, Испания и Франция, виждате.

А какво точно бе съобщението, с което Пенев обяви, че напуска ЦСКА - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички