Денис Причиненко отписа ЦСКА: Готов съм да играя в Казахстан


Денис Причиненко отписа ЦСКА: Готов съм да играя в Казахстан
Снимка: cska.bg

2076 0

Защитникът Денис Причиненко вероятно ще стане следващият футболист, който ще напусне ЦСКА. Украинецът с германски паспорт разкри, че е объркан от кризата на "Българска армия" и е готов да напусне клуба в посока Казахстан. В голямата страна се говори за интерес към него от страна на Кайрат.

Причиненко говори за бъдещето си и състоянието на ЦСКА пред Sports.kz.

Денис, в нашата страна излезе информация, че от вас се интересува Кайрат от Алмати. Така ли е наистина?

- Приятно ми е да чуя за такъв интерес. Кайрат е много добър и голям отбор. Но за подобен интерес чувам за първи път. Никой от Кайрат не се е свързал с мен.

Какви са сега вашите взаимоотношения с ЦСКА (София)?

- Подписал съм договор с ЦСКА до 2017 г. Но сега в клуба има сериозни проблеми. Клубът може да бъде обявен във фалит. Даже лицензът за участие в евротурнирите и в "А" група не сме получили. Има и големи дългове към нас, играчите... Сега съм си у дома, в Берлин и не знам какво ще се случи с ЦСКА. Чета в интернет, че всички играчи в отбора вече са обявени за свободни. Нищо не е ясно сега.

А възможно ли е вашият агент да води преговори с този или онзи клуб, но вие още да не знаете за това?

- Не, моят агент, както и аз, за първи път чува за такъв интерес. Разбира се, той проучва други варианти вече и ако Кайрат наистина има интерес към мен, те могат да се свържат с моя агент. Кайрат е голям клуб и бих бил щастлив, ако с него се водят преговори за моя трансфер там. Но засега няма нищо такова.

А имали ли сте предложения от други казахстански клубове?

- Засега не.

Но вие самия разглеждате възможността да играете в Казахстан, ако получите интересно предложение?

-Да, разбира се! Казахстан е хубава страна, много красива, където живеят хора с добър манталитет. Това за мен е много важно. Първенството на Казахстан също е силно, в него играят много добри футболисти и песпективите са добри. Аз съм млад футболист, имам големи амбиции. Уверен съм, че нивото на такова първенство като казахстанското с всяка година ще нараства.

В първенството на СССР играха двама братя-близнаци Сергей и Владимир Причиненко. Вие син на Сергей ли сте? С какво се занимава той сега?

- Да, Сергей Причиненко е мой баща. Те с мама сега живеят и работят в Берлин. Много съм им благодарен за всичко, което са направили за мен. Често ходя до Симферопол - там имаме апартамент, в който живее братът-близнак на баща ми - Владимир. Неговият син, братовчед ми Станислав, сега играе за ФК Тосно в руския шампионат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички