Да ляга ли ЦСКА на "Ботев"?


Да ляга ли ЦСКА на "Ботев"?

4576 23

Трябва ли ЦСКА да легне срещу "Ботев" в неделя? Покрай всички трусове на "Българска армия" от тази седмица, покрай скандалите между Петър Манджуков и Александър Томов, покрай исканията за оставка на Стойчо Младенов, на дневен ред се появи и този въпрос. Да се предадат ли без бой и да унизят "Левски" да играе цяла пролет в дъното на „А” група, или просто да изиграят поредния си мач и да опитат да спечелят една или три точки?

Дори се извадиха вехти аргументи от нафталина. Някой се присети да прочете отново футболните хроники на Силвестър Милчев. В тях пише как преди 65 години „Левски” се наговорил с „Академик” да завършат 1:1 и да изхвърлят тогавашния ЦДНА от състава на „А” група. Заверата, по признанията на покойния футболист на „Левски” Васил Спасов – Валяка, станала в хотел „Славянска беседа”. Изпадналите армейци обаче се обединили с пловдивския ВВС и останали в елита под името ОНВ (Отбор на народната войска). По този повод левскарите ги дразнели, разчитайки абревиатурата като Отбор насила влязъл. Сетиха се и за 1978 г., когато в последния кръг „Левски” подарява победата на „Локомотив” (Сф), за да може железничарският отбор да стане шампион вместо ЦСКА. Това бяха едни от аргументите да се говори, че е дошло време всичко на „Левски” да бъде върнато тъпкано. С лихвите и вересиите.

В абсурдното ни първенство дотук се нагледахме на какво ли не. Дори имаше пошло режисирани комедии като „Марек” – „Лудогорец” 0:4 и „Левски” – „Хасково” 8:0, последната излъчена в четвъртък вечер по „Господари на ефира”. Трябва ли ЦСКА да пада на тяхното ниво? Трябва ли да си изува гащите, дори и с цената след това да има с какво да се подиграва на „Левски”?

Истината е, че в неделя Стойчо Младенов и момчетата му имат да изиграят един мач в името на футбола и на топката. Оставете надбягването с „Лудогорец” и трупането на точки. Просто Стойчо да избере най-добрите си 11 футболисти, да ги подреди както трябва и да излезе да играе футбол в Коматево. Това е, всичко друго ще бъде позор. Като онзи от 1999 г., когато легнаха на „Литекс” за първенството на „А” група, а в замяна на това онези от Ловеч им харизаха Купата на България. Има ли някой, който все още да се гордее с тази пошла история?

Голямо чудо, че „Левски” щял да се класира сред първите шест. И какво от това? Най-много агонията им да продължи с несъстоятелния Гонзо и объркания Стойчо Стоев. А ЦСКА ще запази честта си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички