Червен картон за Здравко Илиев и ЦСКА сравни Етър със земята


Червен картон за Здравко Илиев и ЦСКА сравни Етър със земята
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6251 0

Футболистите на Етър изиграха отлични 60 минути при домакинския си мач срещу ЦСКА, но Здравко Илиев получи червен картон в 54' и след това "червените" се подиграха със своя домакин и биха с 4:0 в гостуването си във Велико Търново. 

Даниел Младенов и Боджадж направиха много серозни пропуски през първото полувреме и в началото на втората част, а червеният картон на Илиев се оказа решаващ в срещата, тъй като за 1 час "червените" показаха много слаба игра. Евандро вкара решаващия първи гол в 62' с глава, а в 68' Али Соу успя да удвои аванса на своите и да реши крайния изход.

До края на срещата още две попадения паднаха във вратата на Илиев. Отабор в 74' успя да запише първи гол в кариерата си в отбора, докато 8 минути преди края Петър Занев се разписа за крайното 0:4 от пряк свободен удар.

Това беше най-убедителната победа на "червените", които преди месец записаха още едно 4:0, но над Витоша (Бистрица). В рамките на само 3 седмици пък търновци записаха двете си най-тежки поражения, и то у дома - 0:4 днес и 0:5 от Локомотив (Пловдив).

Благодарение на успеха, "армейците" вече са на 4 точки от Левски, който в четвъртък играе срещу Дунав (Русе). Разликата с втория в класирането Локо (Пд_ е 7 точки, а с Лудогорец - 11.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Стартът на мача беше обещаващ, особено за домакините, които в самото начало на срещата имаха много добро положение да реализират гол. След отлична акция отляво топката беше насочена към Боджадж на границата на наказателното поле. Там той намери пространство да стреля, но ударът му мина с малко над вратата, пазена от Бусато.

"Червените" нямаха много идеи в нападение, но все пак в 17' се стигна до по-интересна акция по десния фланг. Отабор и Мазику комбинираха на двойно подаване, но крилото не овладя добре паса и подари топката на вратаря. Именно оттам атакуваха по-често столичани, но Отабор често бъркаше в подаванията и опасни ситуации пред Иванов нямаше.

В 30' домакините създадоха ново голово положение, като Иван Стоянов изскочи на стрелкова позиция и стреля, но Бусато се намеси решително и изби в корнер.

Мачът далеч не се развиваше в добро темпо, а двата отбора определено прекаляваха с нарушенията. Това доведе не само до накъсване на играта, но и до цели 4 картона само за първото полувреме - по два за всеки от тимовете на терена.

В 41' Боджадж се пребори прекрастно с Албентоса по лявото крило и пусна фантастичен пас за Дани Младенов в наказателното поле. Останал очи в очи с Бусато обаче крилото прати топката в аут - ужасен пропуск на българския национал.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54' "червените" получиха ключово предимство, след като Здравко Илиев получи втори жълт картон заради грубо нарушение срещу Мазику.

Въпреки че останаха с 10 души на терена, в 58' домакините пропиляха най-добрия си шанс за гол. Даниел Младенов пусна страхотен пас в наказателното поле за Иван Стоянов, чийто опит да мине покрай Бусато беше париран от вратаря. Топката се озова в краката на Руменов, който имаше възможност да стреля на празна врата, но поведе топката прекалено дълго, а след това беше блокиран от вратаря. При контакта имаше и удар в главата на Бусато, който трябваше да бъде превързан, за да продължи да играе.

Този пропуск струва прескъпо на Етър. При корнер в 62' Занев центрира в наказателното поле, където Албентоса засече с глава. Илиев се намеси отлично и парира удара, но никой не покри Евандро, който с добавка реализира - 0:1 за гостите от София.

В 68' всичко в срещата беше решено. Красимир Станоев подаде ужасен пас назад за Иван Иванов, а Соу открадна топката, остана сам срещу вратаря и с техничен удар го преодоля безпроблемно - 0:2.

В 74' Отабор най-накрая наруши головата си суша след повече от година суша. Евандро намери по прекрасен начин крилото, който нагласи топката за левия си крак и между 3-ма успя да стрлея точно.

9 минути преди края на срещата и капитанът Петър Занев се разписа, след като стреля от пряк свободен удар, Христо Иванов се намеси ужасно слабо и топката влезе във вратата - 0:4.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЕТЪР: 1. Иванов, 31. Станов, 25. К. Стоянов, 8. Руменов, 10. Боджадж, 5. Хубчев, 11. Младенов, 23. Дюлгеров, 84. Илиев, 15. Ив. Иванов, 73. Ив. Стоянов

ЦСКА: 13. Бусато, 28. Гълъбов, 25. Албентоса, 26. Антов, 11. Занев, 18. Мазику, Рубен Пинто, 14. Отабор, 20. Тиаго, 10. Евандро, 22 Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В миналия кръг "червените" загубиха с 0:1 от Локо Пд, сега играят на "Ивайло", а след седмица завършват "обиколката" от гостувания на "Тича". Отборът се намира в серия от 2 загуби извън столицата, като преклониха глави пред Берое и Локо Пд. А от началото на този сезон в елита и Лига Европа ЦСКА е постигнал само 1 успех в 8 мача извън София. "Червените" не могат да разчитат на основния си състезател в зоната на десния бек - Иван Турицов. Варианти за негов заместник са отново Гълъбов или по-неочакван ход, като Мазику да бъде преместен отдясно. Не е изключено ЦСКА да стартира с 3-ма централни защитници в лицето на Гълъбов, Албентоса и Занев.

Опонентът Етър също преживя трусове през сезона. Стигна се дори дотам Управителният съвет да се събира и да решава дали да задържи треньора Росен Кирилов. "Виолетовите" имат само една загуба от 6 мача у дома - от Локо Пд с 0:5 на 5 октомври. Те са са в оптимален състав, като на разположение не са единствено Яни Пехливанов и Иван Петков, които така или иначе от известно време са в лазарета.

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички