Бърз офанзивен халф е бразилецът, който ще подсили ЦСКА


Бърз офанзивен халф е бразилецът, който ще подсили ЦСКА

1798 0

Бразилецът, който още днес ще започне тренировки с ЦСКА, се казва Енрике Рафаел.

Той е на 23 години и играе като офанзивен халф - идва за заместник на Руй Педро.

Рафаел за последно е бил част от Гремио Новоризонтино през тази пролет, като е записал 9 мача и 1 гол в щатското първенство Паулиста, пише "Тема Спорт".

Той е играл за Новоризонтино под наем от Атлетико Минейро. Според непотвърдена информация договорът му е изтекъл и бразилецът идва като свободен агент на "Армията".

ЦСКА ще обяви привличането му днес.

Рафаел е бил за кратко в школите на Гремио и Интернасионал като юноша, преди да премине в друг от големите клубове в Бразилия - Атлетико Минейро. На 19 г. започва да тренира с представителния отбор, но е записал само 3 мача за него. Един от тях е в Серия А.

Даван е под наем в редица клубове. Има престои в Ипатинга (в Серия Д), 15 ноември (в щатско първенство), Парана на два пъти (Серия Б) и Байя (Серия Б).

В Гремио Новоризонтино преминава в началото на тази година.

Енрике Рафаел се отличава с бързина и добър поглед върху играта. Силният му крак е десният. Може да играе и като крило, а не само на позицията зад нападателя.

Енрике също така отново ще стане съотборник с острието на ЦСКА Фернандо Каранга. Двамата са били заедно в Парана през есента на 2016 г. и са близки приятели оттогава. Каранга е бил подробно разпитан от селекционния щаб на армейците не само за качествата, но и за характера на Рафаел.

ЦСКА изпипва много прецизно входящите си трансфери. Главният мениджър Стойчо Стоилов има редица удари от Южна Америка.

Енрике Рафаел най-вероятно е бил забелязан заедно с Фернандо Каранга по време на латиноамериканските мисии на Стоилов.

Най-успешният сезон в кариерата на офанзивния халф е през 2015 г., когато с екипа на Парана записва 28 мача, 5 гола и 6 асистенции в Серия Б. Той вкарва още в дебюта си в това първенство - за 1:0 над Сеара.

На "Армията" се надяват Рафаел да се адаптира бързо, още повече с помощта на сънародника си Каранга, който се утвърди без затруднения в ЦСКА и бързо се превърна в основна фигура в състава.

С привличането на Енрике футболистите с паспорти извън ЕС стават 4-ма и това отново ще наложи един от тях да остава извън групата за мачовете, освен ако ситуацията не претърпи промяна.

Без европейски паспорти са крилата Густаво Кулма (Колумбия) и Меркадо (Еквадор), Каранга и чаканият негов бразилски сънародник - Енрике Рафаел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички