Бранител на ЦСКА след контузия: Отначало не виждах нищо с едното око, искам да играя срещу Левски


Бранител на ЦСКА след контузия: Отначало не виждах нищо с едното око, искам да играя срещу Левски
Снимка: cska.bg

2056 0

Левият краен защитник на ЦСКА Ангел Лясков разкри колко сериозно е било положението му в първите мигове след контузията в окото, която получи при успеха с 2:1 над Ботев Враца през седмицата. Около четвърт час изобщо не е бил в състояние да вижда с дясното си око, но все още се надява, че ще вземе участие в дербито срещу Левски в неделя.

"В момента се чувствам доста по-добре. Имах кръвоизлив доста сериозен в окото и две вътрешни рани. Всеки ден ходя на прегледи и от това, което докторката ми каза, възстановяването върви добре. Надявам се в най-скоро време да се възстановя. Мисля, че крилото на Ботев Враца (Даниел Генов – б.р.) пое топката и тръгна навътре. Опитах да играя и аз с нея, а той – предполагам, без да иска – си изметна ръката някак нагоре и с двата пръста ми бръкна в очите. Много ме заболя и веднага паднах. Като си отворих очите, с дясното не виждах абсолютно нищо, само с лявото. Докторката каза, че в момента на удара явно е бръкнал прекалено навътре и се е получил вътрешен кръвоизлив, в не толкова видимата част от окото. Реално той ми е блокирал виждането. Наистина не виждах нищо в течение на 10-15 минути с това око", заяви Лясков пред "Дарик".

"Първата ми мисъл беше, че това е сериозна контузия, но повече се бях ядосал. Бях полудял, че няма да мога да играя срещу Левски, че го има този вариант, че няма да мога да взема участие и дори да съм на скамейката, няма да мога да подкрепям своите съотборници. Моите съотборници работят със страхотен екип от професионалисти. Мисля, че треньорският щаб ще направи всичко възможно да ги подготви за този мач и те да се представят добре. Дано се поздравим с победата. Относно феновете – за тях няма какво да говоря, сигурен съм, че отново ще бъдат на ниво. Те са зад нас във всеки един мач. Те са нашият 12-и играч. Колкото за мен и мача – днес и утре имам още прегледи и в тези 2 дни ще стане ясно дали ще мога да взема участие в дербито. Медицинският щаб ще се консултира с докторката, която ме преглежда. Има надежда, че може и да играя, но не мога да потвърдя нищо още. Чакам да видя как ще минат тези 2 дни.”

"Няма никакви реакции в отбора от треньорската смяна. Просто двамата треньори имат съвсем различен стил. Както треньорът каза, ще ни трябва известно време, за да се нагласим към неговите виждания. Надявам се – не, убеден съм – скоро ще разбираме неговото мислене за играта. Любо Пенев е много добър специалист, добър човек и такъв, който си държи на думата. Изключителен професионалист, който много държи на дисциплината. Това за мен е много добре, защото той с неговия опит като футболист ни показва и подготвя за в бъдеще, ако някой от нас направи трансфер, как ще се отнасят към нас в другите клубове. Така ще имаме идея какво е там. Разбира се, че ЦСКА има сили да стопи разликата до Лудогорец. Дано всички в отбора сме здрави и да няма контузии. Ако всички се трудим здраво и полагаме усилия, напълно възможно е да се преборим”, завърши Лясков.

По-рано днес "червените" обявиха и ново назначение, свързано с школата. Ето кой е новият човек на "Армията".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички