БФС, трябва ли някой да умре на стадиона?


БФС, трябва ли някой да умре на стадиона?

1408 0

"Да обичаме великата игра, да не рушим“ бе лайтмотивът в декларация на БФС, в която централата се обяви категорично против насилието, омразата и дискриминацията по стадионите през новия сезон.

Две седмици по-късно, в първото за шампионата вечно дерби, омразата и дискриминацията доминираха в пъти над великата игра. За срам на многобройната охрана, рехавата публика на Левски и ЦСКА, съставена предимно от крайни ултраси, успя да внесе и използва на трибуните арсенал, достатъчен за малка война. Престрелки със сигнални ракети, унищожена с бомба полицейска каска, бой между хулигани и униформени, масово нахлуване на пистата и откровен расизъм спрямо някои чужденци – това представляваше атмосферата на дербито, създадена от гальовно наричаните „уникални“ агитки на двата гранда.

За да затвърди обявения твърд курс към промяна, БФС наказа "сини“ и "червени“ с... 14 хиляди лева в глоби и едно предупреждение за лишаване от домакинство. Разбирайте – нищо нередно няма, дерби е, за него строгите правила явно не важат.

Ако продължава да гали хулиганите с перце, обаче централата не само ще изгони и последните останали нормални фенове от стадиона. Просто следващия път бомба може да се взриви върху глава, незащитена от предпазна каска. И някой може да умре.

Това ли иска БФС? Така ли се обича великата игра?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички