Аспарух Никодимов за SportLive: ЦСКА не играе добре и стадионът е празен


Аспарух Никодимов за SportLive: ЦСКА не играе добре и стадионът е празен

8596 0

Най-успешният треньор на ЦСКА за всички времена Аспарух Никодимов винаги е интересен събеседник. Той продължава да следи футбола отблизо, а мнението му се цени. Специално за Sportlive.bg Паро коментира ситуацията в любимия му клуб, както и някои болезнени теми в българския футбол.

- Здравей. Може би преди година си говорихме как публиката на ЦСКА оредява. Сега обаче ситуацията вече е сериозна...

- Да, сериозен е проблемът. Но е и логично - няма успехи, няма хора на стадиона. Има обаче и някои други фактори - мачовете се играят доста късно заради телевизията. Хулиганите по стадионите също остават сериозна пречка. Едно време идваха и от околните села да ни гледат.

- Не разбира ли Гриша Ганчев, че с тази трансферна политика няма как да станат нещата?

- Не забравяй, че в днешно време играчите са скъпи. Виждаме и на някои български футболисти какви цени им лепнаха. Ето например този Красимир Димитров от Ботев Пловдив. Какво толкова е играл и какво толкова е направил, че да му се искат такива суми (бел.ред. за защитникът на Ботев бяха отказани оферти от 700 хиляди евро)? Вече и наш играч да вземеш става доста трудно.

- Ще коментираш ли докога Люпко Петрович ще бъде треньор на ЦСКА?

- Не, това не ми е работа. В клуба си знаят най-добре. Не е редно да се коментират колегите. За мен е важно отборът да играе добре и да печели.

- Къде са слабостите на "червените" в момента?

- Пак ще кажа - щом няма нужните резултати, значи има съответните слабости. Да не навлизам в подробности, защото това може да се изтълкува по грешен начин.Няма нужда от създаване на интриги.

- На ЦСКА предстои изграждането на нов стадион и много серизни разходи. Ще се отрази ли това на бъдещата селекция на тима?

- Много ще е добре, ако всичко около новия стадион приключи благополучно. Това ще е чудесно и за футбола, и за хората. Ще се играе и с друго самочувствие. Да, скъпо удоволстиве е, но друг начин няма. Виждате в какво състояние е сагеашният стадион "Българска армия". Хората са уплашени и не искат да ходят на мач.

- Тази година като че ли Левски дава заявка за битка за титлата. Имат ли "сините" реални шансове?

- Да, ще се борят. Добре вървят засега, може някъде и да им ударят по едно рамо. Хубаво е да има още отбори, които да са силна конкуренция. Ето - Локомотив Пд е добър пример. На Крушарски като че ли някои се опитват да му се подиграват, но той създаде много добър климат в отбора. И това дава резултати.

- Лудогорец е на прага да изравни рекорд на ЦСКА от 9 поредни шампионски титли... Това неотдавна изглеждаше немислимо.

- Ако могат да го изравнят, живи и здрави. Причината е и в ЦСКА, защото не могат да се преборят за титлата вече толкова години. Така, че ако това се случи, "червените" сами ще са си виновни.

- Болната тема с чужденците у нас. Трябва ли наистина да се намали тяхната бройка?

- Много от тези чужденци наистина не са от необходимата класа. Такива нямат място в нашего първенство. Ясно е, че така се пречи на българските футболисти. Има и друго. Ако сключиш договор с някой калпав чужденец, ще му плащаш, нямаш избор. Тях ги пазят законите на УЕФА и ФИФА.

- Ще продължи ли ЦСКА да чака шампионската титла?

- Рано е да се каже, не сме пророци. Няма да се откажат, разликата не е голяма. Тепърва предстоят ключови срещи. Но ЦСКА изгуби лесни точки в мачове като тези с Етър, Черно море, Дунав. Така не се става шампион. Все пак да видим, шампионатът е дълъг.

Автор: Владислав КОЛЕВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички