"А" група без ЦСКА е като студентски сандвич


"А" група без ЦСКА е като студентски сандвич

1034 0

Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира кризата в любимия му клуб пред "7 дни спорт".

Ясно е, че ЦСКА е много зле. Ясно е, че за това да се стигне до тук има няколко основни причини. Първата причина е в собствениците. Всеки, който по някакъв начин е имал собственост в клуба през последните 15 години, има вина за фалита. Другият проблем е в държавата и той се състои в това, че за същите тези години тя е позволила всички тези поразии да се случат в клуба. Защо се е позволявало лицензиране на ЦСКА от футболния съюз? От всичко, което излиза като задължения на клуба, е ясно, че ние сме били за вадене в "А" окръжна във всяка една от десет години назад с тези дългове.

Можело е да се запорират различни приходоизточници в клуба и така НАП да си върне задълженията. Ако при "Титан" задълженията са били 10 милиона лева, защо приходната агенция не е запорирала приходите от трансфери и телевизионни права и да си събере парите. ЦСКА взима около 700 000 лева от телевизионни права. Ето така е можело да се съберат задължения и да има и оздравителен план и клубът лека-полека да се стабилизира. Друг проблем е източването през лоши за ЦСКА трансфери на менте играчи, които бяха водени при "спасителите", от там и всичките последващи дела за милиони евро, дошли вследствие на безумно подписани договори. "А" група без ЦСКА е като студентски сандвич с две черни и една бяла филия по средата. Нивото ѝ е ниско, интрига почти липсва, а публиката по петте мача сумарно е по-малко от нашите средно 8000 във "В" група. Няма смисъл от такава "А" група.

Дали ни трябва синдик или "А" окръжна... Ако трябва да си гледам собствения интерес, трябва да се надявам на синдик и оздравителен план, защото и аз имам да взимам пари от клуба. Аз обаче си мисля, че за ЦСКА е по-добре да се започне на чисто с нов клуб. Това е единственият нормален начин клубът да изчисти сегашните си дългове. Повтарям нормален начин, а не през сливания, трансформации и т.н.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама