90 минути мъка, една грешка в защита и скучна победа за ЦСКА


90 минути мъка, една грешка в защита и скучна победа за ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4077 0

След като през седмицата ЦСКА изигра много тежък двубой срещу Лудогорец, завършил 1:1, "червените" нямаха особен интерес към гостуването си на Верея в Стара Загора. Въпреки това възпитаниците на Нестор ел Маестро стигнаха до минимален успех с 0:1 в лесно забравим мач от българската Първа лига.

Единственото попадение в мача падна в 26', след като колективна грешка в отбраната на домакините доведе до гол на Тиаго Родригес. През останалото време темпото беше бавно, положенията липсваха, а 2-те хиляди привърженици на ЦСКА едва ли ще запомнят с добро точно този двубой на своите любимци.

Важното за "червените" бе да вземат 3-те точки, след като в два поредни двубоя тимът не стигаше до победата (срещу Славия и Лудогорец). ЦСКА вече има 42 точки - 1 повече от Левски и 3 по-малко от Лудогорец, който играе по-късно днес.

Двубоят между двата тима започва точно в 15:00 часа и може да следите Верея - ЦСКА НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата опасност изненадващо бе за домакинския отбор. Вушурович беше изведен добре към вратата на Стипица, след грешка на Перейра. Той стреля, но вратарят спаси без особено затруднения. 

Домакините се опитваха да оргранизират добри атаки в началото, но защитата на ЦСКА лесно се справяше с тях, а в нападение се чакаше грешка на отбраната на Верея.

Нещата обаче си дойдоха на мястото в 26', когато "червените" успяха да поведад. Десподов успя да изведе Тиаго Родригес сам срещу вратаря, след като беше изпуснат от Василев. Халфът дори не докосна топката, а тя мина между краката на вратаря Георгиев и португалецът вкара на празна врата един от най-лесните голове в кариерата си.

До края на полувремето единствено Десподов застраши вратата на Верея с два удара от дистанция, в които обаче не затрудни вратаря.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47' резервата Жеферсон имаше страхотен шанс да вкара гол, но индивидуалният му пробив приключи в наказателното поле, където беше блокиран от защитник току преди да стреля.

Най-сериозният пропуск пъ беше дело на Мауридес в 62', когато Жеферсон го намери отлично в пенлатерията, но той беше крайно неточен в завършващата фаза.

Феновете на "Трейс Арена" трябваше да чакат до 80', за да видят по-интересно положение. Джеси беше фаулиран дълбоко в половината на съперника, но топката попадна в Али Соу. Той напредна и стреля от дъгата на наказателното поле, но Георгиев умело спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ВЕРЕЯ: 27. Георгиев, 3. Коуроупис, 4. Мачадзе, 5. Косут, 15. Василиев, 7. Мечев, 9. Маламов, 28. Александер, 21. Илиев, 11. Вушорович, 32. Рюстемов

ЦСКА: 1. Стипица, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 8. Джеси, 9. Мауридес, 11. Манолев, 15. Малинов, 16. Бикел, 19. Десподов, 20. Тиаго, 25. Перейра

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Червените" се смъкнаха до 3-ото място след измъчената победа на Левски в съботния ден, като имат актив от 38 точки - 2 по-малко от "сините" и 6 по-малко от лидера Лудогорец. Отборът продължава да разполага с най-добрата защита в класирането.

Верея от своя страна се представя отчайващо до момента, което е разбираемо за тим, който изпитва толкова сериозни проблеми. Старозагорци са с актив от едва 5 точки, нямат победа и са както с най-слабата защита (41 допуснати гола), така и с най-слабата атака (9 отбелязани попадения).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички