Рекордна сделка за Ботев Пловдив, трима ще играят в Краснодар


Рекордна сделка за Ботев Пловдив, трима ще играят в Краснодар
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1585 0

Трима футболисти на Ботев Пловдив ще заиграят в руския клуб Краснодар, обявиха "жълто-черните" на своя сайт. Ръководството е одобрило трансфера на триото в руската Висша лига. Това са Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука.

Олусегун, Окоронкво и Ндука прекараха последната си година във ФК Краснодар като преотстъпени. Първите двама се подвизаваха за първия отбор на Краснодар, а Ндука играеше за втория тим. Тримата футболисти официално преминават от Ботев във ФК Краснодар с перманентен трансфер.

Ботев пожелава късмет и успешна кариера на тримата футболисти. Това е важен ход за талантите, част от настоящия треньорския щаб започна да работи с тях още от тийнейджъри и ги изгради като професионални играчи.

Помощник-треньорът на Ботев (Пловдив) Тимур Дагуев обърна специално внимание на Олакунле:

„Трансферът на Олусегун е втората най-голяма сделка в историята на клуба. Да работим с млади играчи и да ги продаваме е част от нашата стратегия и ние ще продължим да действаме по този начин. Олусегун е талантлив млад играч с голяма способност и сила за напредък.

Работейки заедно, ние го направихме утвърден професионален играч, който привлича вниманието на други големи клубове. Ситуацията в руската Висша лига сега даде на него и други момчета голям шанс за успех, така че решихме, че това е добър ход и за трите страни – Ботев, ФК Краснодар и играчите.“, заяви помощник- треньорът Дагуев пред клубния сайт на „канарчетата“.

Междувременно професорът оперирал Тодор Неделев, го зарадва с добри новини.

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички