Ботев (Пловдив) е първият финалист за Купата на България


Ботев (Пловдив) е първият финалист за Купата на България
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

841 0

Ботев (Пловдив) е първият финалист за Купата на България.

Пловдивчани завършиха 1:1 с Верея на базата в Коматево, но в първата среща в Стара Загора "канарчетата" записаха победа с 1:0, което им осигурява и участие на финала на Националния стадион в София.  Резултатът откри Антония Вутов в 34', а в 62' Васил Калоянов изравни резултата.

За разлика от първата полуфинална среща, във втората имаше доста повече положения, като и двата отбора бяха активни.

Още в 10' Бризола центрира в наказателното поле на Верея, но Генев не успя да засече топката и тя излезе в аут. 4 минути по-късно и Верея имаше своята възможност. След центриране в наказателното поле на Ботев, Георгиев излезе неразчетено, след което Елиаш стреля с глава, но над напречната.

В 30' гостите от Стара Загора стигнаха до попадение, но то бе отменено заради засада. Педро Еуженио центрира от корнер в наказателното поле на Ботев, Иван Бандаловски извърши нарушение срещу вратаря Георги Георгиев, което бе маркирано от съдията. Елиаш вкара топката с глава, но преди това съдията вече бе отсъдил нарушението.

В 35' Ботев откри резултата, Меледже направи добър пробив, след което подаде към Тодор Неделев, който сложи топката на главата на Антонио Вутов, а той е прати във вратата.

През втората част в 62' Верея се върна в двубоя. Педро центрира от корнер в наказателното поле на Ботев, след което Георги Георгиев увисна и непокритият Васил Калоянов с бедро изравни резултата. В края на срещата домакините преминаха повече в защитна фаза, което отвори повече възможности за Верея, от които обаче така и не се възползва. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички