Висок риск от ексцесии на Ботев - Левски, 400 полицаи бдят за реда


Висок риск от ексцесии на Ботев - Левски, 400 полицаи бдят за реда
Снимка: БГНЕС

1202 0

Над 400 полицаи, жандармеристи и частни охранители ще бъдат ангажирани с взривоопасното дерби Ботев (Пд) - Левски от осмия кръг на Първа професионална лига, пише "Труд”.

Задачата около опазването на сигурността се усложнява допълнително от ремонтите, които текат в момента около стадиона в квартал "Коматево".

Освен това за първи път подходите към стадиона за "жълто-черните и "сините" фенове са от една и съща посока - откъм Околовръстното шосе, защото пътят от север към Пловдив все още е затворен.

Така на практика маршрутите на двете агитки се пресичат, което може да доведе до нежелани сблъсъци.

Работа се отвори и за мениджъра на домакините Асен Караславов. Шефът на "канарчетата” картотекира в петък новия нападател Густаво Афонсо Зауербек. Въпреки това участието на играча ще е под въпрос до последно.

Причината за това е, че от ОАЕ, където южноамериканецът се подвизаваше за последно, все още не са изпратили жълтата му карта. Петък, 8 септември, се оказа почивен ден в Дубай, но арабите са поели ангажимент да изпратят въпросния документ до БФС в събота. И ако изпълнят обещанието си, тогава няма да има проблем Густаво Афонсо да дебютира с екипа на "канарчетата" още срещу "сините" в неделя от 20:00 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички