Вече има заподозрени след боя в Пловдив, предстоят арести

Има установени лица, участвали в мелето между фенове на Локомтив Пд и Ботев Пд, станало в събота вечер в заведение, намиращо се в пловдивския квартал „Изгрев”, съобщ началникът на Шесто РПУ в Пловдив комисар Николай Кирков.

Компания от шестима младежи са се събрали да пият. Те били фенове на един от пловдивските футболни клуба. Решили да подгреят в заведението преди пловдивското дерби на стадион "Лаута". Младежите са се забавлявали, пеели, но в един момент в ресторанта, нахлула група маскирани мъже и без да кажат и дума започнали да нанасят удари по младежите.

Хулиганство в Пловдив: Бой насред бял ден между привърженици (ВИДЕО)

Привърженици на пловдивския Ботев са нападнали техни съграждани и фенове на големия им съперник - Локомотив. Това се случва в известно кафене в г...

"По нареждане на директора на ОД МВР - Пловдив е сформиран екип, в който са включени служители на Криминална полиция, които работят по линия на футболното хулиганство. Случаят е докладван на Районна прокуратура. Имаме данни за лицата, участвали в тази вандалска и хулиганска проява. Съвсем скоро ще има задържани и събраните материали ще бъдат докладване на прокуратурата с цел преценка на вината на всеки от тях" съобщи комисар Кирков. По последна информация от Нова телевизия пък вече са задържани трима от евентуалните виновници за мелето в Пловдив.

Междувременно, излезе повече от добра новина за българските футболни запалянковци. Отпадна забраната за продажба на билети преди големи дербита. Вижте повече информация - в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!