Тези "канарчета" запалиха искрата


Тези "канарчета" запалиха искрата

1524 0

Ботев загуби финала за Суперкупата, но спечели симпатиите на футболните фенове. Пловдивчани го заслужиха с игра, борба всеотдайност и характер на терена. Те нито за момент не свалиха гарда срещу звездния отбор на Лудогорец и в дълги периоди от мача бяха равностойни на шампионите и дори ги надиграваха. Тук няма никакво значение дали "орлите" са подценили съперника или са пазили сили за битките с ЦСКА и Стяуа. Важното е, че те се изправиха срещу млади момчета, които не бяха излезли на терена само да се снимат, а да играят за честта и историята на славния Ботев.

Този отбор на "канарчетата" има бъдеще. Скъпоплатените румънци, холандци, африканци и българи може да си тръгнаха, но на техните места дойдоха юноши с пламък в очите, които заслужиха овациите на вярната публика. Ботев не само ще го има, но и ще бъде фактор с момчета като Цветелин Чунчуков, Милен Гамаков, Лазар Марин, Божидар Васев, Владимир Айтов, Серкан Юсеин и Александър Коле, който не криеше сълзите си след мача заради несправедливостта.

"Канарчетата" започнаха новия сезон на колене. Те бяха напуснати от 80% от титулярите през миналия сезон, което би било шок за всеки роден отбор. В Пловдив обаче не започнаха да се вайкат и оправдават, както направиха други отбори у нас, които след всеки неуспех се крият за подновяването на тима. "Жълто-черните" запретнаха ръкави, работят всекидневно и резултатите са налице. Отборът наистина игра на високо ниво във финала срещу превъзхождащия го във всяко едно отношение Лудогорец, а в първенството Ботев се движи на второ място за ужас на критиците.

"Канарчетата" може би няма да успеят да поддържат високото темпо през целия сезон. Младите момчета неминуемо ще имат спадове и сривове а формата, които може и да ги изхвърлят от челната шестица в края на първия етап на шампионата. Сигурно е обаче, че те вече заслужават любовта и уважението на публиката. Защото феновете виждат тази искрица, която не успяха да запалят дори звезди от калибъра на Феребори Доре, Ромарио Кортзорг, Сърджан Лукин или Александру Куртян.

Велислав Вуцов получи тежко наследство в Ботев. Мнозина се съмняват, че той е човекът, който може да преведе отбора през спускащата се мъгла. След досегашните мачове обаче никой не бива да упреква треньора. Защото той наистина влага нещо повече от познания и умения в работата си. Вуцов успява да зарази младите момчета около себе си с ентусиазма и темперамента си. Което понякога е по-важно от победите, успехите и купите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички