Страхотна защита и миг на брилянтност в атака пратиха Ботев на полуфинал


Страхотна защита и миг на брилянтност в атака пратиха Ботев на полуфинал
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1680 0

Ботев Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България, след като стигна до трудно, но сладко 1:0 при гостуването си на Пирин в Благоевград в първия четвъртфинал от надпреварата.

През първите 25 минути "канарчетата" рядко атакуваха, но се отбраняваха много организирано. Положенията, които Пирин генерираше, бяха от статични положения, но "орлетата" така и не се възползваха от няколкото добри центрирания.

В 25' Косоко за пръв път застраши вратата на домакините, но след като нахлу в наказателното поле предпочете да комбинира със съотборник, вместо да стреля, и определено сбърка.

Само 2 минути по-късно обаче решението му да подава беше правилно. Топката беше центрирана в пеналтерията, а Косоко с гърди свали за Балтанов. Последва страхотен удар на бившия играч на Левски и Ботев поведе с 0:1.

Анемичните опити в атака на Пирин не доведоха до промяна на резултата до почивката и пловдивчани се оттеглиха на почивка с гол аванс.

След почивката картината на терена не се промени. "Орлетата" продължаваха да са в половината на Ботев, но без да създадат сериозни положения. В 55' домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Генев, но в действията на защитника нямаше умисъл.

До края на мача тенденцията се запази, но перфектната постройка на "канарчетата" в защита не позволи на Пирин да стигне до равенство и продължения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички