Слухове: Руснак поема Ботев


Слухове: Руснак поема Ботев
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1199 0

Новината за оттег­лянето на собствени­ка Георги Самуилов от Ботев разбуни се­риозно духовете в Пловдив и дори хвър­ли в паника доста от феновете. Информа­циите породиха и не малко спекулации, но обобщаването на фактите показва, че картината не е толко­ва страшна. Хроноло­гията на събитията е следната: на 13 фев­руари Георги Самуи­лов е уведомил пре­зидента Ангел Па­лийски и Съвета на директорите, че се от­тегля.

В първия мо­мент това е шокирало всички в Ботев. Саму­илов е изтъкнал като причина оставените задължения от 12 ми­лиона лева от време­то на Цветан Василев. От клуба са му благодарили за сериозната подкрепа в последната година и за средст­вата, които са дадени от него под формата на спонсорски дого­вор, а не като заем. На 15 февруари ад­вокатът на Самуилов - Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдруже­ние "Ботев" притежа­ва 61%, а ТЦ ИМЕ - 39%. Ден по-късно в клуба са платили всички заплати на футболисти и служи­тели, за да няма нап­режение.

В момента се подготвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на кое­то се очаква в Ботев да влезе много сери­озен мажоритарен собственик. Единст­вено и само прези­дентът Ангел Палийс­ки води разговори за придобиването на акциите от новия собственик. В момента той е в чужбина за финални разговори. Със сигурност става въпрос за много сериозна фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стадиона и завръщане на отбора на мястото, на което го искат хилядите привърженици, пише "Меридиан мач".

По непотвърдена официално информация на "PlovdivDerby" новият собственик на Ботев Пловдив ще бъде руснак. Както снощи ви информирахме, днес Ангел Палийски ще има среща с представители на фракциите от агитката на Ботев (Пловдив), както и членове на сдружението, което отново притежава 61% от акциите на клуба. Очаква се на срещата Палийски да свали картите на масата и да разкрие с кого води преговори за издръжката на Ботев и дострояването на "Колежа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички