Шиляк: "Ботев" играе по-добре от преди да дойда,но...


Шиляк: "Ботев" играе по-добре от преди да дойда,но...

1315 0

Преди гостуването на шампиона Лудогорец старши треньорът на "Ботев" (Пловдив) Ермин Шиляк говори "Тема Спорт". Словенецът пожела да коментира главно визитата в Разград, като обеща през следващата седмица да отдели повече време за своята кариера, вижданията му за играта и двубоите срещу "Левски", като футболист на Олимпия Любляна.

Г-н Шиляк, какво очаквате от гостуването на Лудогорец?

- Чака ни дълъг път - 4 часа с автобус. Играем срещу един от трите най-силни отбора в българското първенство, от това, което съм гледал. Левски още не съм ги видял, така че за тях ми е трудно да говоря. Лудогорец е много стабилен тим с класни футболисти. Но и моите играчи са добри, така че няма да се дадем без битка. Нормално е Лудогорец да има предимство, да е фаворит. Играе у дома, води ни в класирането. Имаме респект към съперника, но не и страх.

Кои играчи на разградчани ви правят най-силно впечатление?

- Най-добрият им футболист е номер 84 - Марселиньо. Това видях от записите на техните мачове, които изгледах през седмицата. Кешерю също е страшен нападател. На всяка позиция имат алтернативи. Силен отбор без съмнение. Имат ярко изразени индивидуалисти. Ние ще разчитаме на силния си колектив.

Изненада ли ще е, ако Ботев си тръгне с точки от Разград?

- В този мач ще влезем както във всеки друг. Ще се опитаме да играем нашата си игра, имаме своята си философия, която се надявам да ни отведе към успехи. Много важно е как ще се чувстват моите играчи утре, каква ще е настройката им. В края на краищата футбол е, за тези 90 минути може да се случи всичко. Мисля, че в България всеки може да победи всеки и затова е толкова интересно.

Мариян Огнянов ли ще е единственият отсъстващ основен играч за Ботев Пловдив?

- Имаме няколко контузени играчи, но техните травми са стари. Те продължават вече повече от месец, но преди всичко важно е здравето на футболистите. Всеки играч е важен за мен и дава своя принос за отбора. Затова и отсъствието на който и да е било - Огнянов, Балтанов, Юсеин, се отразява на играта ни. Но това е и шанс за другите футболисти да се докажат, да покажат, че заслужено са в отбора. Това вдига и нивото на конкуренция в тима.

Свикнахте ли вече с обстановката в България, с тази в Ботев Пловдив?

- Постепенно привиквам. Твърде кратко време съм тук, само два месеца. Но всичко е нормално. Усещам се приятно, хората са благоразположени. Атмосферата в Ботев е фантастична. Храната е добра, феновете ни са най-добрите в България и го доказват. Те винаги са зад нас и ни помагат. Затова трябва да им се отблагодаряваме с добри игри и победи. В края на краищата футболът е заради феновете.

Как ви се вижда Ботев Пловдив и доближава ли се до представите ви за това как трябва да изглежда отборът като игра?

- Още не е това, което искам да виждам, но постепенно нещата си идват на мястото. Мисля, че играем по-добре, отколкото когато поех отбора. За всяко нещо е нужно време. Изграждането на един стабилен и силен отбор не е кратък процес. Още окомплектоваме отбора. Подписахме с двама чужденци - Кифуети и Чибамба. Преди тях взехме и Старокин, така че, както виждате, нещата се случват, макар и в движение. Те още не са готови физически, но с времето ще може да се възползваме и от техните качества. Целта е с тях да вдигнем още нивото на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички