С късни голове Ботев (Пд) пребори Септември у дома


С късни голове Ботев (Пд) пребори Септември у дома
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

809 0

Ботев (Пловдив) победи с доста усилия Септември (София) у дома. "Жълто-черните" надделяха с 2:0, като и двете попадения паднаха в края на мача. Първото бе дело на Васил Шопов в 89', а второто бе реализирано от резервата Иван Василев в 90+4. "Канарчетата" изпуснаха и дузпа.

Първото полувреме завърши при резултат 0:0, като липсваха сериозни голови ситуации. Първата такава дойде в края на частта, когато Тодор Неделев стреля от около 20 метра по земя, но топката мина на сантиметри от вратата.

През втората част битката продължи, домакините стартираха с голям пропуск на Стивън Петков, а в 67' Септември можеше да отбележи чрез Байду, чийто изстрел от воле мина на сантиметри от целта. "Канарчетата" продължиха да пропускат и така до 90-ата минута, когато вратата на Септември най-после бе разпечатана. Неделев се възползва от груба грешка на Иван Стоянов и подаде на Васил Шопов, който успя да засече - 1:0.

В добавеното време реферът на двубоя показа директен червен картон на Стилиян Николов, който игра с ръка до голлинията, и дузпа за пловдивчани. Антонио Вутов обаче не успя да я реализира, пращайки топката в страничната греда. След разбъркването, последвало неудачната дузпа, топката стигна до влезлия преди малко Иван Василев, който вкара дебютния си гол в професионалния футбол - 2:0.

В класирането Ботев остава на пето място с 26 точки, а Септември е на предпоследното място с едва 7 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички