Спектакъл, драма, 5 гола и победа за Ботев при завръщането на Славия в Овча купел


Спектакъл, драма, 5 гола и победа за Ботев при завръщането на Славия в Овча купел
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

3244 0

В изключително вълнуващ и драматичен двубой Ботев (Пловдив) стигна до първия си успех в Първа лига, след като надигра трудно с 3:2 Славия при завръщането на "белите" на стадиона в квартал "Овча Купел".

Гостите от Пловдив поведоха с 2:0 след две страхотни акции, довели до голове на Виана - след асистенции на Панов и Неделев. 2 минути преди почивката Узунов с фантастичен гол от 25 метра върна "белите" в мача и остави интригата за второто полувреме.

То беше също толкова динамично като първото, след като в 59' Минчев мина като на парад през защитата на Ботев и с удар от границата на наказателното поле изравни. Косоко и Балтанов обаче се появиха в игра и обърнаха развоя на втората част.

"Канарчетата" изпуснаха куп положения преди в 78' Балтанов с глава да реализира за 3:2. В последните минути Славия натисна здраво в търсене на гол, но припряните действия на играчите в бял екип не доведоха до гол.

Срещата беше една от най-стойностните в българския футбол за последните година и половина, като и Славия, и Ботев играха във високо темпо и показаха отлични комбинации. "Белите" остават без победа в първите 2 кръга, докато Ботев се реваншира на феновете си след изненадващото поражение с 0:1 от Пирин.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Славия започна срещата много мотивирано и заложи на дълбока преса в първите минути. Минчев в 4' пробва хубав изстрел от далечно разстояние, но топката мина покрай вратата на Кайзер, заменил Чворович в титулярния състав.

"Белите" може и да бяха по-активни в първите минути, но "канарчетата" организираха фантастична атака в 12' и успяха да открият резултата. Меледже изведе Бризола зад гърба на халфовете в бяло, а той пусна остър пас за нахлуващия в наказателното поле Панов. От своя страна десният бек подаде успоредно на голлинията и Виана от 5 метра на сбърка - 0:1 в "Овча купел".

Няколко минути по-късно Славия можеше да върне равенството - Йомов беше отлично изведен отляво в наказателното поле, а той с разсичащ успореден пас изведе на чиста позиция Узунов. Последният обаче стреля високо над вратата.

В 30' Славия получи втори отличен шанс да изравни, след като Теодорис даде феноменален пас в наказателното поле за Йомов, но той не съумя да обработи достатъчно бързо топката и изстрелът му беше блокиран от притичалия Панов.

От наглед безопасна ситуация Ботев вкара втори гол, малко преди края на първото полувреме. Неделев през няколко играчи в центъра на терена пусна дълъг извеждащ пас за Виана. Той надбяга безпроблемно слабо пласиралите се Христов и Велков, а освен това изпревари и Петков, пускайки топката между краката му - 0:2.

Още в следващата атака обаче "белите" върнаха един гол, и то по уникален начин. Узунов овладя топката на около 27 метра от вратата, завъртя се и с безпощаден удар в горния ляв ъгъл върна столичани в мача - 1:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо, още на старта на втората част Виана беше заменен от Стоянов, без видима причина за това. Славия отново започна по-активно и 15 минути след подновяването на играта изравни. Минчев проби през центъра, никой не успя да го блокира и с удар от границата на наказателното поле изравни - 2:2.

В 74' Ботев можеше отново да поведе, след като Неделев стигна до подаване при аутлинията и намери Панов в наказателното поле. Десният бранител стреля с всичка сила, но топката срещна напречната греда.

Само няколко минути по-късно влезлият като резерва Косоко развинти Теодорис в наказателното поле и стреля силно, но Петков с нова отлична намеса запази равенството в мача. При последвалия корнер обаче "канарчетата" вкараха 3-и гол. Неделев центрира отлично от ъгловия удар, а друга резерва - Балтанов, с глава реализира за 2:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Славия: Георги Петков, Михаил Венков, Андреа Христов, Стефан Велков, Теодорос, Стефан Велев, Емил Мартинов, Георги Йомов, Иван Минчев, Владислав Узунов, Ивайло Димитров

Ботев (Пловдив): Даниел Кайзер, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Меледже Омнебес, Тодор Неделев, Тони Тасев, Фелипе Бризола, Фернандо Виана

ПРЕДИ СРЕЩАТА

"Белите" стигнаха до изненадващо равенство в първата си среща за сезона срещу ЦСКА - отбор, обявил претенциите си за шампионската титла. Ботев пък допусна изненадваща загуба от Пирин, и то у дома.

През седмицата "канарчетата" имаха поредния си тежък двубой, след като стигна до категорично 4:0 срещу Бейтар Йерусалим, класирайки се за третия квалификационен кръг за Лига Европа. Пловдивчани играха впечатляващо и оставиха страхотни впечатления с играта си срещу израелския тим.

В последното гостуване срещу Славия Ботев спечели с 3:0, а това беше първата победа на тима в столицата в последните 5 мача срещу този съперник.

Очаквайте 45 минути преди мача стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички