Помощникът на Дик Адвокаат е пред подпис с Ботев Пловдив

Изглежда, че в Ботев Пловдив намери своя нов треньор, който ще замести Николай Киров, с когото се разделиха в края на май. Ботев Това ще е Желко Петрович, информира РlovdivDerby.com. Любопитното е, че специалистът доскоро беше асистент на Дик Адвокаат в Утрехт.

Очаква се всеки момент да пристигне на базата на Ботев в Коматево. Aко всичко е наред той ще подпише с жълто- черните. Двете страни вече имат предварителна уговорка за всички условия.

Босът на Ботев Пловдив пусна обръщение към феновете

Собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов излезе със специално обръщение към привържениците на отбора, след като стана ясно, че освобождава ц...

Роденият в Черна гора специалист започва треньорската си кариера като асистент на велики Руд Гулит във Фейнорд, след което води португалския Боависта.  Водил е още холандския Ваалвейка, бил е асистент на Мартин Йола в немския "Хамбург", след което е помощник на Аврам Грант в “Уест Хем”. През 2010 г. Петрович поема японския клуб „Урава Червени Даймъндс, след което е помощник на легендарния Гуус Хидинк в Анжи.

От 2014 е помощник на Дик Адвокаат в националния отбор на Сърбия, работи с Адвокаат за Съндърленд и през последния сезон в Утрехт, който финишира 6- ти в холандското първенство. След края на сезона Дик Адвокаат слага край на треньорската си кариера.

А каква според слуховете е основната причина за раздялата с Киров вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!