От Ботев (Пловдив) скочиха на шефа на съдиите


От Ботев (Пловдив) скочиха на шефа на съдиите
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1115 0

Ръководството на Ботев Пловдив критикува действията на председателя на Съдийската комисия към БФС Петър Петров, който нарече футболиста на "канарчетата" Фернандо Виана "изкусен симулант".

В събота Ботев поведе на ЦСКА-София с гол на Неделев от дузпа, отсъдена за нарушение на Николай Бодуров срещу Виана. По-късно Петров се извини на ЦСКА за тази дузпа, свирена от Волен Чинков, който няма да ръководи мачове няколко кръга заради тази грешка. "Изкусен симулант се оказа играчът на Ботев", коментира Петров.

Ръководството на Ботев сега реагира на това изявление с декларация, в която пише следното:

По повод изявлението на председателя на Съдийската комисия към БФС - г-н Петър Петров, по адрес на футболиста на ПФК Ботев Фернандо Виана, желаем да заявим следното:

Изненадани сме от решението на г-н Петров да коментира действието на нашия състезател, тъй като подобно поведение не е практика в българския футбол.

Считаме за редно председателят на Съдийска комисия да работи за повишаване нивото и качеството на българското съдийство, а не да дава публични определения на футболистите.

Не приемаме подобни квалификации по адрес на наши играчи. Надяваме се, че конкретният случай ще остане изолиран и в бъдеще няма да се повтаря. В много от мачовете на Ботев през годините отборът ни е бил неволно облагодетелстван или ощетяван от решения на арбитрите. Наясно сме, че на съдиите често се налага да взимат решения в сложни ситуации, поради което намираме грешките им за част от играта. Дори във футбола на най-високо ниво редовно ставаме свидетели на неточни съдийски отсъждания, но не и на подобни квалификации от страна на отговорни фактори.

ПФК "Ботев" ще продължи да проявява уважение към съдиите и противниците, както и да се въздържа от публични коментари на действията им, каквато е практиката на Клуба в последните години.

Съвет на директорите на ПФК "Ботев" АД.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички