Маритимо сложи край на подвизите на Ботев Пловдив в Лига Европа (ВИДЕО)


Маритимо сложи край на подвизите на Ботев Пловдив в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

5743 0

Отборът на Ботев Пловдив отпадна от турнира Лига Европа, след като не можа да преодолее португалския Маритимо в третия предварителен кръг на надпреварата. Преди седмицата двата тима не си отбелязаха в Бургас, а днес "канарчетата" бяха надиграни с 2:0 на остров Мадейра.

През цялата среща двата тима играха равностойно, като в 34' домакините поведоха след точно изпълнена дузпа от Пиньо, а в началото на второто полувреме Валенте сложи край на българските надежди.

Така след победи над Партизани и Бейтар, носителят на Купата на България приключва участието си във втория по сила европейски клубен турнир.

Отборът на Ботев Пловдив започна с настроение срещата и още в 3' създадоха положение пред вратата на домакините. Йордан Минев центрира от ляво, топката бе избита и попадна на крака на Омар Косоко, чийто изстрел обаче премина в страни от целта.

До 10' обаче домакините от Маритимо взеха нещата в свои ръце, като атаките пред Чворович зачестиха.

Двата тима демонстрираха игра на високи обороти до 20', като видимо търсеха ранен гол.

Първата чиста голова позиция се откри пред Панов, който бе изведен от дясно в наказателното поле на португалците, но ударът му спря в тялото на Шарлис.

В 33' се стигна до най-дискусионната ситуация, след като при центриране бе отсъдена дузпа за домакините. Пиньо бе избутан в наказателното поле от Димов. Потърпевшият застана зад топката и не остави шанс на Чворович - 1:0.


Rodrigo Pinho penalty GOAL HD - Marítimo 1-0... by footballgoalshow

Като по чудо "канарчетата" не изравниха в добавеното време на първата част. Юсеин центрира от корнер, като Генев засече топката и я отправи в обратния ъгъл, но за негово съжаление тя премина на сантиметри от страничната греда.

Втората част започна ужасяващо за българския тим, след като при една изгубена топка в средата на терена, където Панов изгуби кълбото, а Гамбоа напредна и подаде към свободния в наказателното поле Валенте, който с лекота от близо преодоля Чворович за 2:0.


Ricardo Valente Goal HD - Maritimo (Por) 2-0... by fififilive

Фелипе Бризола, който се появи на мястото на Яя Меледже на почивката, можеше да намали изоставането на своя тим, след като бе изведен от Косоко в наказателното поле, но Шарлис демонстрира добър рефлекс и изби кълбото.

Момчетата на Николай Киров наложиха натиск, след допуснатия втори гол, но защитата в зелено-червено добре се отбраняваше.

Преди мача

Приказката за Ботев Пловдив в Лига Европа минава през остров Мадейра, където те трябва да се справят с португалския Маритимо.

Преди седмица битката между двата тима започна с нулево реми в Бургас, а днес трябва да се реши кой ще играе в последната фаза преди групите на Лига Европа.

Големият проблем за Николай Киров е свързан със звездата Тодор Неделев, който няма да може да играе в срещата. 

Състави:

Маритимо: Шарлис, Пабло Сантош, Зайнайдин Жуниор, Ердем Шен, Родриго Пиньо, Ебер Беса, Едгар Коща, Луиш Мартинс, Жоао Гамбоа, Бебето, Рикардо Валенте

Ботев: Иван Чворович, Цветомир Панов, Виктор Генев, Пламен Димов, Йордан Минев, Яя Меледже, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин, Крум Стоянов, Омар Косоко, Фернандо Виана

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички