Късен шок в Пловдив направи битката за топ 4 в Първа лига повече от интересна


Късен шок в Пловдив направи битката за топ 4 в Първа лига повече от интересна
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

1007 0

Ботев (Пловдив) допусна първото си поражение през 2019 година в Първа лига, след като "канарчетата" бяха неприятно изненадани в края в мача си срещу Черно мора и го загубиха с 0:2 пред верните си фенове в Коматево.

Срещата вървеше към заслужено реми, което изглеждаше като резонен изход с оглед анемичните действия в атака и за двата отбора. В последните 10 минути обаче "моряците" забиха два гола, с които поднесоха леден душ на амбицираните си домакини.

В 83' Ндонгала пусна подаване пред наказателното поле, а Родриго я прескочи и тя се озова у Андраде, който с премерен изстрел и с помощта на гредата реализира за 0:1. Само четири минути по-късно всичко приключи. Тогава пак Ндонгала проби, този път по фланга и пусна страхотно прострелно подаване за Андраде в наказателното поле, който беше оставен непокрит и прониза мрежата за 0:2.

По този начин битката за 4-ото място се ожесточи допълнително. В момента Ботев е на тази позиция с 47 точки, но само с 2 пред Черно море, както и 3 пред Берое, който се изправя срещу ЦСКА в събота вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички