Купа на България: Ботев (Пд) ще разваля празника на Славия


Купа на България: Ботев (Пд) ще разваля празника на Славия
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пд)

1059 0

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) посреща Славия в първи мач от полуфиналите в турнира. “Канарчетата” са амбицирани да защитят трофея, но ще се изправят срещу непредвидим съперник, който също има своите козове.

До момента Ботев не срещна по пътя си нито един елитен отбор, а Славия се справи с Локомотив (Пловдив) и Етър.

Любопитното е, че днешният мач ще се състои в деня, в който Славия навършва 105 години. Феновете със сигурност се надяват, че момчетата на Златомир Загорчич ще ги зарадват с добър резултат, който да помогне за класирането на финала. Очаква се около 250 запалянковци да подкрепят “белите” в Коматево.

За разлика от Славия, Ботев се пребори за участие в първата шестица на плейофите и преди няколко дни победи Левски с 1:0, при това след като цяло второ полувреме беше с човек по-малко. Този успех, както и положителните новини около започването на строежа на “Колежа”, изпълниха с оптимизъм “жълто-черните” привърженици.

Треньорът на Ботев Николай Киров е доволен, че капитанът Лъчезар Балтанов е възстановен и ще може да започне като титуляр. Въпреки че вкара единствения гол срещу Левски, Стивън Петков отново ще е резерва.

Атаката на “жълто-черните” ще води Жоао Пауло, подкрепян от Тодор Неделев, Диого Кампос и Густаво Алфонсо. На вратата ще се завърне Иван Чворович, а аут заради наказание е Димитър Пиргов.

Славия ще е без някои важни фигури. Момчил Цветанов, Сашо Александров, Владислав Узунов, Емил Мартинов и Милчо Ангелов са с травми, но поне ветеранът Георги Петков е на линия и ще бъде резерва на младока Антонис Стергиакис.

В предни позиции за гостите ще започне Цветелин Чунчуков, който е бивш футболист на Ботев, а зад него ще действат Ивайло Димитров, Иван Минчев и Галин Иванов. Двамата халфове с по-дефанзивни функции ще са Стефан Велев и Янис Карабельов.

Вероятни състави:

БОТЕВ (4-2-3-1): Чворович; Ф. Филипов, Терзиев, Димов, Й. Минев; Балтанов, Юсеин; Неделев, Алфонсо, Кампос; Ж. Пауло

Старши треньор: Николай Киров

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; Шоколаров, К. Велков, С. Велков, Буров; Карабельов, С. Велев; Г. Иванов, Минчев, И. Димитров; Чунчуков

Старши треньор: Златомир Загорчич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички