И Ботев (Пловдив) поиска оставката на шефа на съдиите


И Ботев (Пловдив) поиска оставката на шефа на съдиите
Снимка: botevplovdiv.bg

1140 0

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция, с която призовава председателя на съдийската комисия към БФС Петър Петров да освободи заемания от него пост. Преди няколко дни от ръководството на ЦСКА поискаха също оставката на Петров. 

Ето и написаното от пловдивчани:

Верни на наложената в нашия Клуб практика, ще се въздържим от коментар на съдийството на Стефан Апостолов в двубоя срещу "Берое". Оставяме оценката за неговите отсъждания на компетентните органи във футболната централа, както и на всички зрители, наблюдавали срещата от 18-ия кръг на Първа лига.

Мотивите да поискаме оставката на Петър Петров са два основни:

Първият от тях е безспорният факт за отстъплението, което бележи българското съдийство. В почти всеки кръг ставаме свидетели на груби грешки на арбитрите, които влияят пряко на резултатите и класирането в първенството. Считаме, че са налице порочни практики в българското съдийство и главната отговорност за това, в качеството си на председател на съдийската комисия, носи Петър Петров.

Всеизвестно е, че белег за добре свършена работа от реферите са случаите, когато те остават незабележими на терена. В българския футбол, под ръководството на г-н Петров, съдийството не само не остава незабелязано, а отдавна се е превърнало във водеща тема, измествайки спортно-техническия аспект на играта.

Втората причина да призовем за промяна във върха на съдийството е публичното и задкулисно поведение на Петър Петров, което далеч не отговаря на висотата на заемания от него пост. Поради гореизложеното, смятаме че настоящият председател на съдийската комисия няма качествата да ръководи българското съдийство и искаме неговата оставка.

Призоваваме Петър Петров да постъпи като мъж и да даде шанс на кадърните, можещите и имащи смелост да застанат на неговото място, за да изкоренят това порочно съдийство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички