Ето колко пари са необходими на Ботев за "Колежа"


Ето колко пари са необходими на Ботев за "Колежа"
Снимка: Facebook

1499 0

28.9 милиона лева - толкова трябват за дострояването на стадион „Христо Ботев“. това стана ясно от документите представени на КПБП (Клуб на привържениците на Ботев (Пловдив) от жълто-черния клуб.

Клубът на привържениците започва работа по ново и независимо количествено остойностяване на обекта, след което ще бъде изготвен бизнес план.

Феновете имат идеята за създаването на инвестиционен фонд, в който да бъдат привлечени чрез различни инструменти, какво дребни, така и по едри инвеститори. Идеята е въпросният фонд евентуално да се заеме с довършването на Колежа, като за целта подпише договор с концесионера – ФК Ботев Пловдив. З

а да се стигне до там обаче първо от КПБП ще поръчат на независими одитори количествено остойностяване на Колежа, след което ще съберат най-добрите оферти от строители и доставчици на материали. Така се очаква цифрата 28.9 да намалее и на базата на новата сума да се изготви професионален бизнес план, информира Plovdiv Derby.

На срещата, организирана от КПБП, присъстваха хора, специалисти в различни области, като геодезия, строителство и т.н., които предложиха помощта си и поеха определени ангажименти. Ежемесечните срещи на организацията ще продължат, както и каузата – Кауза Колежа. На днешната среща бяха обсъждани в детайли цените на различни части от стадиона, като трибуни, козирка и т.н. Членовете бяха започнати с доста детайли около Колежа, а на всеки въпрос бе отговорено конкретно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички