Дуде Ндонгала: В България станах по-добър играч, но тук липсва техниката


Дуде Ндонгала: В България станах по-добър играч, но тук липсва техниката
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

2203 0

Полузащитникът на Ботев (Пловдив) Дуде Ндонгала заяви, че в България се е развил повече в сравнение с кариерата си във Франция. Той посочи, че Първа лига съответства на Лига 2 във Франция и че му липсва техниката в родното първенство.

"Не очаквах да отида в България, няма да крия. Като всеки млад играч, формиран във Франция, аз исках да играя в Лига 1. Донякъде пристигането ми в България беше пок, не бях готов да отида в тази страна. Тук е много по-различно от Франция, но свикнах. Промених играта си и сега се подготвям по-добре. В ежедневието съм човек, който обича да си е у дома, не създава проблеми. Най-трудното нещо в началото ми беше общуването, но в крайна сметка се справих", коментира Ндонгала пред onzemondial.com.

"В сравнение с Франция бих казал, че Първа лига съответства на Лига 2. Нивото е много добро. Футболът тук е много физически, но технически изостава от Франция. Като цяло е добро ниво, но все още е една степен под Франция. В тренировките например всичко е различно. Тук те са много повтарящи се. На всяка сесия предварително знаем какви упражнения ще правим, няма истинска изненада. Във Франция отработвахме повече тактиката", сподели халфът.

"Какво липсва на българското първенство? Със сигурност техниката. В днешно време се мисли само за физиката. Не е лесно за играчи като мен да правят индивидуални неща. Ще кажеш, че не са свикнали с този тип играчи", добави Ндонгала.

Французинът потвърди, че и в момента най-добрият отбор в България е Лудогорец. "Те взимат играчи от всякъде - бразилци, холандци, французи, много са солидни", каза Дуде.

"Очевидно е, че България е добър трамплин, има много добро ниво. Все пак трябва да си наясно, че губиш видимост тук. Разбира се, освен ако не си в Лудогорец и играеш в Шампионска лига. Тогава си малко по-проследим. В сравнение с Франция, тук напреднах в играта си, това е сигурно. Тъй като обичам да дриблирам, във Франция бях много уморен. Понякога не завършвах мач. Днес постигнах реален напредък в това отношение. Така че мога да кажа, че този опит ми е от полза", категоричен е Ндонгала.

Говорейки за феновете, полузащитникът посочи, че нещата не са като в родината му. "Първите 4 отбора имат много фенове, но останалите отбори не са много подкрепяни. Например, ние у дома, когато имаме важен мач, събираме около 5000 души", заяви той.

"Бих искал един ден да се върна във Франция или в друго европейско първенство. Но за момента съм добре тук. Очаквам края на сезона и предложенията, които ще дойдат", завърши Дуде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички