Ботев сложи прът в колелата на ЦСКА - "червените" пак буксуват навън


Ботев сложи прът в колелата на ЦСКА - "червените" пак буксуват навън
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

5349 0

ЦСКА и Ботев (Пловдив) не успяха да се победят в дербито помежду си в 7-ми кръг на Първа лига. В Коматево двата тима завършиха 0:0 в двубой, белязан и от няколко спорни съдийски решения. Първо бе свирена несъществуваща засада срещу ЦСКА, после Ботев бе ощетен с недадена дузпа за нарушение на Секулич срещу Афонсо.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ботев си отвори шанс още в първата минута, когато след корнер Кампос се озова непокрит пред вратата, но изстрелът му мина над гредата. Единадесет минути по-късно и пред гостите се откри шанс: Джеси центрира ниско в наказателното поле, Минев не изчисти добре и топката прелетя към намиращите се във вратарското поле Мауридес и Тиаго. Никой от тях не успя да се възползва в ситуацията и защитник на Ботев изчисти.  

В 34' Тодор Неделев проби на скорост и потърси съотборник в наказателното поле на съперника, но опитът му не успя. Три минути по-късно Десподов центрира от пряк свободен удар от около 40 метра, Бодуров успя да играе с топката, но ударът му с глава бе твърде слаб и Кайзер улови. 

Невероятен шанс за Ботев се откри в 42' пред Неделев, който стреля опасно, но Черниаускас отрази. Това бе и първият точен изстрел към някоя от двете врати. В ситуацията топката попадна у Афонсо, който бе спънат със закъснял шпагат от Борис Секулич и играчите на "канарчетата" поискаха дузпа. Волен Чинков не видя причина за такава. Спорно съдийско отсъждане имаше и по-рано, когато на Десподов бе свирена несъществуваща засада в опасна за Ботев ситуация. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Нелоша ситуация за ЦСКА произтече в началните минути на второто полувреме.  В 51' пък само късметът спаси Ботев от попадение във вратата им - Десподов центрира от пряк свободен удар, оставеният непокрит Бодуров игра с топката, но ударът му мина на сантиметри от целта. Пълното превъзходство на ЦСКА през първите 15-ина минути бе доказано от още една възможност пед вратата на Кайзер - в 58' изстрел на Мауридес с глава мина встрани от целта.  

Черниаускас се приземи върху капитана на "жълто-черните" Лъчезар Балтанов, след като боксира след изстрел на техен играч. Той обаче остана в игра. Малко след това Николай Киров направи и първата си смяна - Афонсо бе заменен от Антонио Вутов. По същото се извърши и смяна в ЦСКА - Тиаго отсъпи мястото си на Жоржиньо. 

Шанс и за Ботев в 69' - Филипов центрира отдясно, Стивън Петков скочи, но остана под топката. В следващата минута пък Антонио Вутов получи възможност да стреля, макар и от трудна позиция, но Черниаускас се справи. В 75' Балтанов бе заменен от Васил Шопов и изпратен с аплодисменти от "жълто-черната" публика. Нестор Ел Маестро пък предприе двойна смяна - Евандро вместо Джеси и Бикел вместо Пинто.

В 81' ЦСКА можеше да стигне до така желаното попадение, след бърза атака. Мауридес изведе Жоржиньо сам срещу вратаря, но в последния момент Кристиян Димитров се намеси и му отне топката.

В класирането в Първа лига ЦСКА е временно първи, с равен брой точки с Левски (16) и по-добри показатели. Ботев е на шеста позиция с 9 пункта. 

СЪСТАВИТЕ:

Ботев (Пд): Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Балтанов, Терзиев, Неделев, Афонсо, Кампос, Петков
ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Джеси, Мауридес, Лясков, Малинов, Десподов, Тиаго, Секулич

Ботев (Пд): Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Балтанов, Терзиев, Неделев, Афонсо, Кампос, Петков

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Джеси, Мауридес, Лясков, Малинов, Десподов, Тиаго, Секулич

ПРЕДИ МАЧА

Жоржиньо е готов да се завърне в игра за "червените", след като излекува контузия. Извън групата на Нестор Ел Маестро останаха Китанов, Стойчо Атанасов, Гълъбов и Антов. Очаква се треньорът да пусне същите 11 от последния си мач.

В Ботев се очаква само една промяна в сравнение с мача срещу Витоша (2:0). Сред титулярите ще се завърне нападателят Стивън Петков, който ще замени Диого Кампос на върха на атаката.

Мачът започва в 18,45 часа и можете да го следите на живо в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички