Ботев ще надскача тавана си срещу енигматичния Маритимо


Ботев ще надскача тавана си срещу енигматичния Маритимо
Снимка: Официален сайт на "Ботев"

1159 0

Три победи и равенство - това е балансът на Ботев (Пловдив) от четирите мача дотук в квалификациите за Лига Европа. "Канарчетата" биха последователно албанския Партизани (Тирана) (3:1, 1:0) и израелския Бейтар (Йерусалим) (1:1, 4:0). Днес на дневен ред е португалският Маритимо в битка за място на плейофите.

Преди четири години именно третият квалификационен кръг се оказа таванът за "жълто-черните". Тогава тимът, воден от Станимир Стоилов, отпадна от Щутгарт, без да загуби - 1:1 в първия мач в Бургас и 0:0 в Германия.

Интересното е, че и сега първата среща е на "Лазур". Така бе и при последното отпадане - през 2014-а от австрийския втородивизионен Санкт Пьолтен - 2:1 у дома и 0:2, като гост. Така че пловдивчани трябва да имат едно наум...

Но пък именно мачовете като домакин, и най-вече тези в Бургас, в последните години се превърнаха в символ на победата за "канарчетата". До момента на "Лазур" Ботев (Пд) е изиграл 7 двубоя, като записа впечатляващите 6 успеха и едно реми.

Офанзивният стил на игра и фактът, че досега във всичките си 26 мача пред собствена публика отборът винаги бележи, дават надежди, че пловдивчани могат да се преборят и с Маритимо. По думите на доста специалисти португалците не са по-силен съперник от Бейтар Йерусалим. Иберийците завършиха на шесто място през миналия сезон, като се класираха за Лига Европа благодарение на факта, че Бенфика спечели и титлата, и купата на страната.

За разлика от реванша с Бейтар, сега няма да има затворени блокове на "Лазур" и публиката ще може да даде своя пълен дан за успеха. Тя трябва да е познатият 12-и играч, вятърът в крилете на "канарчетата".

А те със сигурност отново ще летят високо, без страх от съперника. Очаква се "жълто-черните" за пореден път през кампанията да играят открито и офанзивно. Колкото и на треньора Николай Киров-Белия да му се иска да вижда по-стабилни действия в отбрана, то магията и чарът на този Ботев е атаката. Това е неговото ДНК. Фактът, че в четирите срещи дотук в Европа отборът наниза цели 9 попадения, е показателен. За сравнение в кампанията при Мъри Стоилов през лятото на 2013-а головете бяха 10.

И все пак ще бъде доста важно, ако пловдивчани запазят мрежата си суха като домакин, което ще им даде още по-голяма увереност за крайния изход от сблъсъка.

Очаква се Белия да пусне пак състава, разбил Бейтар с 4:0 на реванша в Бургас преди седмица, а постройката отново ще бъде 4-1-4-1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички