Ботев продава Неделев, за да върже бюджета


Ботев продава Неделев, за да върже бюджета
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

3492 0

Не му е лесно на треньора на Ботев (Пловдив) Николай Киров. Още преди две седмици той заяви, че не знае нищо около селекция, подготовка и напускащи. Анонсираното придобиване на акциите от Георги Самуилов продължава да не се случва. Затова и от Ботев ще прибегнат до познат метод - продажба на играчи за подсигуряване на бюджета за следващия сезон.

Както е известно, "канарчетата" отпаднаха от Славия за Купата и са далеч от четвъртото място и класиране за бараж на Лига Европа.

Почти сигурно за продажба ще бъде обявен звездата Тодор Неделев. Два клуба от чужбина вече искат национала. Преди дни тийм мениджърът на Ботев Асен Караславов обяви, че Неделев трудно ще бъде задържан.

Както е известно, преди година той бе откупен от Майнц 05. Немците обаче запазиха 60 процента върху правата при бъдещ трансфер. Толкова плащат те и от заплатата му в момента. "Жълто-черните" поемат 10 хиляди евро от възнаграждението, което сериозно тежи на бюджета. Затова не е изключено клубът да приеме оферта за играча.

В последните години Ботев продаде Жоао Паоло, Косоко и Диого Виана с цел запълване на клубната каса.

В последните дни пък треньорът Николай Киров и президентът Ангел Палийски са имали сериозни спорове около бъдещето на клуба. Двамата доста често дори се карали, пише "Тема Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички