"Ботев" приключи годината с успех над Пирин


"Ботев" приключи годината с успех над Пирин
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

876 0

"Ботев" Пловдив спечели последния си мач за 2016 година. В много интригуващ двубой от 19-ия кръг на Първа лига „канарчетата” се наложиха като домакин с 3:2 над Пирин (Благоевград).

С успеха Ботев се изкачи до седмата позиция в класирането с актив от 24 точки, докато Пирин остава 11-и с 19 пункта.

Страхотен мач за „жълто-черните” изигра бразилският нападател Жоао Пауло, който се отличи с гол и асистенция. Освен това в 19-ата минута голмайсторът на пловдивчани изработи дузпа за своя тим, след като бе фаулиран от Румен Сандев. С изпълнението на наказателния удар се нагърби капитанът на Ботев Тодор Неделев, който с техничен удар в десния ъгъл вкара за 1:0.

В 25-ата минута гостите успяха да изравнят. Точен за „орлетата” бе Станислав Костов, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле на съперника и с много прецизен шут матира Георги Георгиев.

Радостта на благоевградчани обаче трая само три минути. Отлична атака на домакините завърши с триково подаване с пета на Жоао Пауло към Омар Косоко, който останал на чиста позиция възстанови преднината на „канарчетата”.

След почивката Жоао Пауло ознаменува отличната си игра с попадение в 62-ата минута. До края на двубоя Пирин върна един гол. Отново точен за гостите бе Станислав Костов, който оформи крайното 3:2 секунди преди последния съдийски сигнал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички