Ботев може да направи Лудогорец шампион още днес срещу обезкървен ЦСКА


Ботев може да направи Лудогорец шампион още днес срещу обезкървен ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1198 0

Ботев (Пловдив) посреща ЦСКА днес от 20:15 часа в Коматево в двубоя на отборите, елиминирани по-рано през тази седмица в 1/2-финалите за Купата на България. Драматичното отпадане на "червените" и пловдивчани до голяма степен обезсмисли и остатъка от сезона им. Ако ЦСКА загуби днес, Лудогорец и на теория ще си подпечата 7-ма поредна титла.

Ботев пък изключително трудно би могъл да мръдне по-нагоре от петото място в класирането, което заема в момента.

ЦСКА дори не събра група от 18 играчи за визитата, като отпътува за Пловдив със 17 футболисти. Цели 7 са контузени - Китанов, Дюлгеров, Барт, Манолев, Укра, Енрике и Каранга. При настоящата ситуация Стамен Белчев е силно ограничен най-вече в защита. Десен бек ще е Стойчо Атанасов, отляво се очаква да стартира Джеферсон, а в центъра двойка ще са Чорбаджийски и Бодуров. На пейката ще има само един бранител - навършилият наскоро 18 г. Емануил Личев.

17-годишният Валентин Антов пък се очаква да стартира днес като вътрешен халф. В двубоя с Берое (1:1) той записа 90 минути в тази зона до Лое и най-вероятно двамата отново ще оформят партньорство. Малинов пък се очаква да остане резерва. От една страна, той доскоро лекуваше контузия, а от друга - виси с картони и при нов ще бъде наказан за З мача, което би го лишило от състезателни права за мачовете с Лудогорец навръх 5-и май, с Верея и с Левски.

"Червените" едва ли ще рискуват с пускането на Десподов като титуляр. Той е готов за около едно полувреме. Бързакът не е в оптимална форма след близо 20 дни в лазарета. Като ляво крило най-вероятно ще действа Александър Георгиев. 0тдясно пък се очаква да стартира игралият едно полувреме срещу Левски - Джеси. Тиаго вероятно ще седне на пейката за сметка на Алберг.

Треньорът на "канарчетата" Николай Киров е наказан за тази среща и тимът ще бъде воден от Иван Кочев. Голмайсторът през пролетта Жоао Пауло няма да е титуляр, тъй като е тренирал на облекчен режим след реванша за Купата със Славия (0:1). Атаката срещу ЦСКА ще бъде водена от Стивън Петков.

Ботев е без наказаните след мача с "белите" Афонсо (1 мач) и Пламен Димов (2 мача). Последният обяви, че двубоят със Славия е бил последният му за Ботев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички