Ботев (Пловдив) в опит за подвиг в Лига Европа


Ботев (Пловдив) в опит за подвиг в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

1343 0

Тази вечер от 20:30 часа възпитаниците на Николай Киров-Белия приемат Бейтар Йерусалим в мач реванш от втория квалификационен кръг за Лига Европа. Преди седмица в Израел Ботев Пд добър турнирен резултат - 1:1, който дава сериозни надежди за продължаване.

Освен публиката, пловдивчани имат още един сериозен коз на своя страна - атаката. Затова и се очаква Ботев да влезе мощно в двубоя още от самото начало в търсене на ранен гол. И в трите срещи досега в Лига Европа Николай Киров-Белия не изневери на офанзивния стил. Канарчетата очевидно не се страхуват да кълват, като вкараха 5 гола.

Следващият съперник в турнира - Маритимо, също ще е допълнителен стимул за успех днес. Реално португалците не са по-голяма класа от Бейтар, да не кажем, че може и да са по-слаби. Тимът завърши едва шести и се класира за Лига Европа поради факта, че шампионът Бенфика спечели и купата. 

В състава почти сигурно ще се завърне капитанът Лъчезар Балтанов. Халфът пропусна първия двубой в Израел заради счупена костица на крака. Заменилият го младок Серкан Юсеин се представи отлично, като вкара изравнителния гол. Това се очаква да е и единствената промяна в състава спрямо срещата преди седмица. Бразилският нападател фернандо Виана вече е във форма, но липсата на игрова практика най-вероятно ще го остави на пейката. Белия не успя да го използва през уикенда срещу Пирин Бл, защото бе наказан. И все пак съществува вариант за изненада с Виана, което ще означава, че Бризола може да седне на пейката.

В отбранителния вал сюрпризи не се очакват. Пред защитниците ще действа Яя Меледже, който имаше известни колебания в Израел. Под нивото си игра и Цветомир Панов, който обаче пак ще е титуляр. На левия бек без алтернатива е Йордан Минев, както и двойката централни бранители - Генев и Димов. Сръбският страж Иван Чворович отново ще започне, а полякът Кайзер ще е резерва.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички