Ботев (Пловдив) стартира бавно, но разчлени Септември в Първа лига


Ботев (Пловдив) стартира бавно, но разчлени Септември в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пловдив)

906 0

Ботев (Пловдив) записа трета поредна победа в Първа лига, след като буквално се подигра със Септември и разби с 5:0 столичния тим.

Първото полувреме изобщо не предвещаваше подобен развой, след като "канарчетата" водеха само с 1:0 след гол на Виана в 25'. През вторите 45 минути обаче гостите изживяха най-кошмарното си полувреме след завръщането в елита на българския футбол.

В опит да стигне поне до равенство отборът на Николай Митов се хвърли в атаки, но Ботев издебна своите шансове, вкарвайки още 4 гола. Н'Донгала вкара гола, който пречупи окончателно съпротивата на столичани в 57', а до края на мача Фернандо Виана блесна с нови 3 гола, ставайки първия играч в последните години, отбелязал 4 гола в един мач.

Още по-впечатляващ е фактът, че Ботев вкара 5 гола и разгърна огромния си огневи потенциал през втората част, след като Тодор Неделев се появи в игра. Въпреки че само преди три дни игра в мач на България, той успя да помогне на своя тим за категоричния успех.

"Канарчетата" събраха 17 точки и вече са на 5-а позиция, въпреки че бяха в "мини-криза" по-рано през шампионата. Септември е на 13-о място със 7 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички