Ботев (Пд) уреди първо лятно попълнение


Ботев (Пд) уреди първо лятно попълнение
Снимка: БГНЕС

1072 0

Ботев (Пловдив) може да се похвали с първото си ново попълнение за следващия сезон, твърди "Тема Спорт". "Канарчетата" са се договорили с офанзивния халф на Дунав (Русе) Васил Шопов (27 г.).

Голмайсторът на "драконите" тази пролет вече е подписал предварителен договор с "жълто-черните", който ще влезе в сила от 1 юли. Настоящият контракт на Шопов с русенци е до 30 юни. След това той става свободен агент и ще излезе без пари на Ботев. Реално след Нова година офанзивният халф е можел да преговаря с всеки един клуб.

Наскоро изпълнителният директор на Дунав Ивайло Петков обяви, че клубът се надява да задържи Васил Шопов, като са му предложили нов договор. Всичко това обаче е без значение, тъй като футболистът може да се счита за ново попълнение на Ботев (Пловдив).

Шопов бе привлечен при русенци от бившия вече треньор на тима Веселин Великов през юни 2016-а. Той подписа тогава за 2 години. Преди Дунав Шопов носи екипите на Литекс, Брегалница Щип и Спартак Плевен.

За преминаването на офанзивния полузащитник в Ботев се заговори още през лятото на миналата година. Тогава обаче "канарчетата" отказаха да плащат за играча, когото са договорили тази зима.

Треньорът на пловдивчани Николай Киров-Белия е бил изключително настоятелен да има футболиста в редиците си.

Утре Шопов ще се изправи с Дунав в Коматево срещу бъдещия си тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички