Ботев (Пд) разнебити Берое в дербито на Тракия и е на точка от топ 4


Ботев (Пд) разнебити Берое в дербито на Тракия и е на точка от топ 4
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

2448 0

Ботев (Пловдив) победи Берое с 4:1 в дербито на Тракия в 17-ия кръг на Първа лига. Така "канарчетата" се доближиха на 1 точка от "заралии" и четвъртото място. Два пъти за "жълто-черните" се разписа Антонио Вутов, а по един добавиха Густаво Афонсо и Кристиан Димитров. Единственият гол за старозагорци реализира Мартин Камбуров за 1:2. 

Седем минути преди края на редовното време Берое остана и с човек по-малко, след като Меска изпусна нервите си и перна Йордан Минев през лицето, заради груб шпагат. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През второто полувреме, в момент, в който "заралии" се канеха да изравнят, получиха мощен удар. В 57-ата минута на двубоя "канарчетата" отново дръпнаха с 2 гола, възползвайки се от груба грешка на гостите. Александър Цветков допусна подадената към него от Перниш топката да попадне у Юсеин. Халфът напредна и реши да подаде към нахлуващия Густаво Афонсо, който опъна мрежата на словашкия вратар. 

След третия гол за Ботев действията в мача започнаха да се развиват предимно пред и в наказателното поле на Берое. Защитата на "заралии" изглежда паникьосана и допуска грешка след грешка. Треньорът Александър Томаш се задейства и направи последната си смяна - Мартин Райнов напусна, а в игра влезе Алфредо Мартинс. Втората промяна той бе направил още след полувремето, пускайки Иван Минчев вместо Бригидо. 

Нещо страшно се случи за гостите от Стара Загора в 77-ата минута. Те инкасираха четвърти гол и вместо да се борят за точка, ще трябва да се борят да се опазят от още по-голям разгром. Този път сгреши фатално Камен Хаджиев, който се подхлъзна и загуби топката. Тя попадна у Вутов, който напредна, неутрализира двама футболисти на Берое и намери долния ляв ъгъл на Перниш за 4:1. Няколко минути след това Берое нацели гредата след изстрел с глава на Цонев. 

Нервите на играчи на гостите не издържаха и това доведе до червен картон за един от тях 7 минути преди края на редовното време. Меска се ядоса на груб шпагат на Минев отзад, който спря устрема му, и го перна през лицето. Съдията Георги Давидов показа червен картон на родения в Гвинея Бисау футболист и жълт на Минев. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият точен удар към една от двете врати отправи Джонатан Перейра от Ботев в 9-ата минута. Той обаче беше твърде слаб, за да представлява заплаха за Берое. Берое отговори в 11', като се наложи Кайзер да се намесва след удар от границата на наказателното поле на Меска. Той търсеше долния ляв ъгъл, но вратарят на Ботев плонжира и боксира в ъглов удар. 

След едва четвърт час на терена принудително от игра излезе Георги Ангелов, а на терена се появи Владимир Гаджев. 

Резултатът бе открит в 30-ата минута в полза на домакините. Голът падна от статично положение - Неделев изпълни пряк свободен удар, Афонсо пое, напредна и центрира, а Кристиан Димитров успя да се извиси и с глава да насочи топката във вратата на Перниш. Само минута и половина по-късно "канарчетата" съумяха да нанесат втори удар на съперника. Неделев направи страхотен извеждащ пас, намирайки се в центъра на терена, и Серкан Юсеин намери топката, бидейки лице в лице с вратаря. Халфът обаче подаде на намиращия се наблизо Антонио Вутов, който на празна врата не сгреши - 2:0.

След нови две минути обаче раненият Берое успя да намали пасива си. Рубен Бригидо овладя извеждащо подаване към него, оставяйки двама играчи на Ботев да се сблъскат в опит да го пресекат, и, излязъл на добра позиция, отправи удар. Даниел Кайзер успя да спаси, но не можа да задържи топката и тя отново се озова у португалеца. Той успя да подаде към оставения непокрит Камбуров от аутлинията и ветеранът отбеляза 11-ото си попадение за сезона в Първа лига. 

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА
БОТЕВ (ПД): Кайзер, Джонатан, Пиргов, К. Димитров, Минев, Терзиев, Юсеин, Шопов, Неделев, Афонсо, Вутов
БЕРОЕ: Перниш, Меска, Цветков, Райнов, Камбуров, Цонев, Бандаловски, Леони, Ангелов, Хаджиев, Бригидо

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА

БОТЕВ (ПД): Кайзер, Джонатан, Пиргов, К. Димитров, Минев, Терзиев, Юсеин, Шопов, Неделев, Афонсо, Вутов

БЕРОЕ: Перниш, Меска, Цветков, Райнов, Камбуров, Цонев, Бандаловски, Леони, Ангелов, Хаджиев, Бригидо

ПРЕДИ МАЧА

Битката за Тракия е с 60-годишна история в елитното ни първенство. В момента Ботев и Берое са "съседи" в класирането - домакинът е пети, а гостът - четвърти, което се е случвало 15 пъти през годините. Шест пъти победител е бил Берое, а Ботев - 4 пъти.

"Заралии" ще бъдат в дербито без чуждестранната си звезда Вандерсон, който е контузен. Очаква се сред титулярите да се завърне Александър Цветков, който срещу Верея бе резерва.

"Канарчетата" пък няма да могат да разчитат на голмайстора си Стивън Петков, тъй като е болен. Нападателят все пак е в групата и може да влезе като резерва, ако се наложи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички