Ботев (Пд) огорчи Черно море, макар и със спорен гол


Ботев (Пд) огорчи Черно море, макар и със спорен гол
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

875 0

Ботев (Пловдив) записа третата си поредна победа в първенството, след като се наложи с 2:1 над Черно море. Головете за пловдивчани отбелязаха Стивън Петков и Антонио Вутов, а точен за "моряците" бе Мартин Минчев. В класирането "жълто-черните" остават на 5-а позиция с 20 точки, а варненци са си на девето място с 15 точки.

Ботев излезе напред в резултата в 21' след равностойна игра. В ситуацията Неделев нахлу в наказателното поле и потърси съотборник, но защитник на гостите изби топката. Тя обаче попадна у Антонио Вутов, който не се поколеба и превърна изстрела си от около 5 метра в гол.

Малко по-късно домакините можеха да удвоят преднината си, но удар на Стивън Петков нацели гредата. Именно нападателят обаче вкара втория гол за "канарчетата" след почивката. Ботев наложи натиск и след центриране от корнер техен играч свали с глава, топката стигна до Петков и той не сгреши. Оказа се обаче, че голаджията е бил в засада в ситуацията.

Черно море успя да намали изоставането си в 73' чрез поелия капитанската лента от Георги Илиев - Мартин Минчев. Той бе намерен от Кононго близо до вратата, освободи се от няколко защитници и простреля Даниел Кайзер за 1:2. До края повече голове не паднаха и домакините празнуваха победата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички