Битката Пловдив - София предложи нервни искри в края и "жълто-черна" радост


Битката Пловдив - София предложи нервни искри в края и "жълто-черна" радост
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пд)

905 0

Ботев (Пловдив) даде аванс на втория по големина град в България в своеобразната битката между София и Пловдив, която се провежда в 21-ия кръг на Първа лига. "Канарчетата" удариха Славия с 1:0 в "Коматево", но срещата не се размина и с драматични моменти в края.

"Жълто-черните" излязоха на терена пределно мотивирани за ранен гол и изпуснаха две поредни отлични положения. В 9' обаче резултатът беше открит, след като Антонио Вутов беше брилянтно изведен от Тодор Неделев зад гърба на защитата на Славия, а останал сам срещу Джерия бившият ас на Левски не сбърка - 1:0.

До края на полувремето Славия не предложи особено качество в атака, но все пак Кайзер имаше работа и се наложи два пъти да се намесви при леки удари от близка дистанция.

В 83' чак Славия получи невероятен шанс да вкара. Топката стигна до Дарко Тасевски, но той не успя да я насочи добре и сам влезе във вратата, но топката се озова (след рикошет) в ръцете на Кайзер.

Драмата дойде 3 минути преди края, когато Джерия излезе да блокира Антонио Вутов пред наказателното поле, а халфът успя да чукне топката покрай него. Последва сериозен сблъсък, при който вратарят изхвърли халфа на 2 метра над земята - червен картон за вратаря. Вратарят обезумя, като започна да спори с всички съдии и да беснее, докато излиза от терена. Подобно нещо стори и резервния страж Георги Петков, но за щастие ситуацията не ескалира.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички