Ако падне от Славия, "Ботев" още четирима ли ще изгони?


Ако падне от Славия, "Ботев" още четирима ли ще изгони?

1177 0

Решението на ръководството на "Ботев" (Пловдив) да отстрани от тима Мариян Огнянов, Йордан Христов, Пламен Николов и Жоел Чибамба и да остави на поста му старши треньора Ермин Шиляк - меко казано, скандализира. Не знаем какво е ставало в съблекалнята и дали е имало бойкот от страна на играчите. Ако толкова са прегрешили, няка ръководството да излезе и да каже защо ги наказва, а задържа словенеца, който лепна сериозно петно на клуба.

Как да повярваме, че Мариян Огнянов прави скандали и трови атмосферата, след като същият този футболист миналото лято пръв се съгласи да му намалят заплатата, когато клубът бе пред фалит. Можеше да си хване шапката и да си замине, но отсече: "Ботев ми е дал много и въобще не съм разглеждал други оферти - оставам". Именно той бе с основен принос за шестото място през миналия шампионат. През това лято потвърди лоялността си, като се върна в отбора, въпреки че имаше договор с Търгу Муреш.

Казаното за огнянов важи в не по-малка степен за Данчо Христов. Защитникът е душата на отбора, извървя пътя с "канарчетата" от аматьорския футбол до участие в европейските клубни турнир. И също остана за по-малко пари. Племн Николов се представи на ниво през миналото първенство, а през лятото удължи контракта си.

По-различен обаче е случаят с Жоел Чибамба. С досегашните си изяви той не показа, че има място в "Ботев". За привличането му е виновен Шиляк, но той не спира да го налага, въпреки че таранът се представя под всякаква критика.

Словенецът дойде да вади "Ботев" от кризата без никакъв треньорски опит и успехи. Под негово ръководство тимът не се развива, въпреки че му бе осигурена селекция, а такава бе отказана на предшественика му Петър Пенчев. Наред с липсата на резултати, правят впечатление и многобройните контузии. Явно нещо не е наред с методите му на подготовка. След мач пък Шиляк се държи неадекватно - тимът му бил притеснен от "Левски", паднал от Локо само заради лошия терен... В Созопол игрището си бе наред, но "Ботев" пак падна. Ами в петък, ако загуби и от Славия - още четирима играчи ли ще бъдат освободени?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички