10 от Враца измъкнаха точка на "Коматево", а Тодор Неделев изтърва дузпа


10 от Враца измъкнаха точка на "Коматево", а Тодор Неделев изтърва дузпа
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

801 0

Ботев Пловдив и Ботев Враца завършиха 1:1 в откриващия двубой за 26-ия кръг на Първа професионална лига. И двете попадения паднаха през първата част в рамките на две минути. Мартин Кавдански откри за врачани, а Васил Шопов изравни. Въпреки че гостите останаха с човек по-малко в 56', Ботев не успя да намери път към вратата на Красимир Костов, като звездата на пловдивчани Тодор Неделев пропусна дузпа.

Двата отбора изиграха интересен двубой, като интригата бе до самия край. По-активни в началото на срещата бяха не домакините, а гостите от Враца, които смело погледнаха към вратата на Кайзер. В 19' бе открит резултатът от гостите. Центриране от фаул към наказателното поле на Симеон Мечев намери Мартин Кавдански, който с глава засече за 0:1. Радостта на врачани не трая дълго и 120 секунди по-късно резултатът бе изравнен. След много бърза атака Вутов намери Васил Шопов с добър пас, а той стреля силно от наказателното поле за 1:1. В 27' Антонио Вутов имаше страхотен шанс да се разпише, но ударът му от близка дистанция бе спасен от Красими Костов. До края на частта пловдивчани имаха още няколко нелоши възможности. В 41' Феребори Доре стреля от около 14 метра, но диагоналният шут излезе в аут.

Първата интересна ситуация през втората част дойде в 56'. Тогава Вутов опита пас, но топката бе спряна с ръка от Мариян Иванов. Реферът веднага отсъди дузпа за домакините и вдигна втори жълт картон, и съответно червен за Иванов. Решението обаче бе спорно, тъй като при повторението не се видя дали играта с ръка е била в наказателното поле или на границата. Зад топката застана Тодор Неделя, който обаче не изпълни добре дузпата и тя бе отразена от Костов. Въпреки че гостите останаха с човек по-малко, те създадоха няколко положения, с които бяха близо до ново попадение. В 78' след грешка на Кристиан Димитров в средата на терена, Георги Вълчев взе топката и опита изненадващ удар от самия център. Кайзер обаче все пак успя да избие топката в корнер. След това последваха силни минути за пловдивчани, но опитите на Неделев и Вутов се оказаха недостатъчни за гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички